Heb jij zin in iets hartigs? Maak dan eens börek. Dit is een heerlijk gerecht dat bestaat uit knapperige lagen filodeeg met gekruide vulling van gehakt, of -wat gezonder- spinazie met fetakaas. Je ziet online prachtige exemplaren in kunstige rollen tegenkomen, maar wij hielden het simpel en bakten de börek gewoon in een ovenschaal. Je kunt de börek zo in eenvoudig in stukken snijden en uitdelen als lekkernij op bijvoorbeeld een feestje. Je zou deze lekkernij zelfs als bijgerecht voor bij het avondeten kunnen serveren. Lees snel verder voor ons börek recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- Een halve theelepel kaneel;
- Een halve theelepel zout;
- 15 gram pistachenoten;
- 1 theelepel sesamzaadjes;
- Wilton Biscuit/Brownie Bakvorm 27,5x17,5cm.
Overige benodigdheden:
- 450 gram diepvries bladspinazie;
- 1 eetlepel olijfolie;
- 1 groene paprika;
- 1 ui;
- 2 tenen knoflook;
- Een halve theelepel kurkuma;
- Een halve theelepel komijnpoeder;
- 100 gram fetakaas;
- 1 eetlepel crème fraîche;
- 5 takjes verse koriander;
- 12 vellen filodeeg;
- 45 gram ongezouten roomboter;
- Koekenpan.