• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bladerdeeg pompoentjes met appel recept

Simpel en lekker, dat zijn deze bladerdeeg pompoentjes met appel. Deze lekkernijen smaken net zo als een appelflap. We hebben de hapjes net wat anders gevouwen, waardoor ze er uitzien als pompoentjes. Deze zoete bladerdeeghapjes zijn dan ook super leuk om te serveren tijdens de herfstdagen of met Halloween. Lees snel verder voor ons bladerdeeg pompoentjes met appel recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
Simpel en lekker, dat zijn deze bladerdeeg pompoentjes met appel. Deze lekkernijen smaken net zo als een appelflap. We hebben de hapjes net wat anders gevouwen, waardoor ze er uitzien als pompoentjes. Deze zoete bladerdeeghapjes zijn dan ook super leuk om te serveren tijdens de herfstdagen of met Halloween. Lees snel verder voor ons bladerdeeg pompoentjes met appel recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 5 theelepels kristalsuiker;
  • 1 theelepel kaneel;
  • Bakkwast;
  • Baktouw;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 2 appels;
  • 1 ei, maat M;
  • 1 pakje bladerdeeg, 10 vellen;
  • 5 kaneelstokjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
BrandNewCake Bakkwast Siliconen 3cm (21cm)
€ 1,98
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Decoratie Touw Rood Ø2mm x 25m
€ 5,49
+

Recept

  1. Leg de vellen bladerdeeg los van elkaar op het werkblad.
  2. Verwijder de folies en laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  6. Meng de suiker en kaneel in een kommetje door elkaar heen.
  7. Meng de helft van de kaneelsuiker met de stukjes appel.
  8. Verdeel de appelstukjes over de 10 vellen bladerdeeg.
    Tip!
    Leg de appelstukjes in het midden van het bladerdeeg.
  9. Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe.
  10. Laat de punten bladerdeeg over elkaar vallen en duw ze aan.
  11. Vouw het overige bladerdeeg aan de rand naar het midden en maak er gesloten pakketjes van.
  12. Draai de bolletjes om en maak ze met je hand rond.
  13. Pak 3 stukjes touw van ongeveer 10 centimeter en leg deze in een stervorm tegenover elkaar.
  14. Leg er een bolletje gevuld bladerdeeg op en knoop de touwtjes dicht boven het bolletje deeg.
  15. Leg de bladerdeeg pompoentjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
  16. Klop het ei los.
  17. Bestrijk de bovenkant van de pompoentjes met het ei.
  18. Strooi de kaneelsuiker over de bolletjes heen.
  19. Bak de bladerdeeg pompoentjes met appel in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.
  20. Laat de lekkernijen afkoelen.
  21. Knip de touwtjes los en verwijder ze.
  22. Snijd de kaneelstokjes doormidden.
  23. Steek in het midden van elk pompoentje een half kaneelstokje.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere herfstige recepten!

Ben je dol op bakken en maak je graag allerlei verschillende recepten? Dan vind je het vast leuk om te lezen dat wij een hele hoop recepten op onze blog hebben verzameld. Voor (bijna) elk thema en seizoen hebben we wel lekkere recepten op onze blog staan. Zo vind je er onder andere verschillende recepten voor de herfst. Dit recept voor carrot cake en dit recept voor een open appeltaart met kaneel zijn bijvoorbeeld ook echt eens het proberen waard in deze tijd van het jaar. Bekijk al onze herfstige recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte bladerdeeg pompoentjes met appel aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept bladerdeeg pompoentjes met appel maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe de lekkernijen zijn geworden. Maak er een foto van en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany