• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bourekas recept

Bourekas of burekas, ken jij het al? Je kunt deze lekkernij zien als een soort hartige appelflap die erg populair is in de Sefardische Joodse en Israëlische keuken. Bourekas smaakt perfect als lekkere snack bij een borrel, maar je kunt de flappen ook prima tijdens het avondeten serveren. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit lekkere gerecht kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 20 personen
Bourekas of burekas, ken jij het al? Je kunt deze lekkernij zien als een soort hartige appelflap die erg populair is in de Sefardische Joodse en Israëlische keuken. Bourekas smaakt perfect als lekkere snack bij een borrel, maar je kunt de flappen ook prima tijdens het avondeten serveren. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit lekkere gerecht kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Zout;
  • Sesamzaad;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 200 gram tonijn in olijfolie;
  • 75 gram zwarte olijven zonder pit;
  • 2 pakjes bladerdeeg á 10 stuks;
  • 1 blik tomatenblokjes á 400 gram;
  • 1 rode paprika;
  • 1 ui;
  • 2 hardgekookte eieren (geprakt);
  • 1 ei;
  • 1 handje peterselie;
  • Peper.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Koekjes bakplaat PME 43 cm x 29,5 cm x 2,3 cm
€ 10,09
+
Sesamzaad Gepeld 250g
€ 2,99
+

Recept

  1. Snijd de paprika en ui in kleine stukjes.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in de pan en fruit in circa 10 minuten de paprika en ui.
  3. Doe de tomatenblokjes bij de pan in.
  4. Verhit de blokjes tomaat op een middelhoog vuur, totdat het vocht verdampt is.
  5. Laat het mengsel even afkoelen.
  6. Lek de tonijn uit.
  7. Snijd de olijven in kleine stukjes.
  8. Meng de tonijn, peterselie, geprakte eieren en olijven door het tomatenmengsel heen.
  9. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  11. Haal het bladerdeeg uit de verpakking.
  12. Leg het bladerdeeg op het werkblad neer met de plastic velletjes naar boven toe.
  13. Verwijder de plastic velletjes van het bladerdeeg.
  14. Verdeel de vulling evenredig over alle velletjes bladerdeeg.
  15. Maak de randen van de vellen bladerdeeg vochtig en vouw ze zorgvuldig dicht.
  16. Druk de randen stevig aan.
    Let op! Ze moeten goed sluiten.
  17. Druk met de tanden van een vork langs de rand een patroon in het bladerdeeg.
  18. Klop een ei los en bestrijk de bovenkant van de bourekas ermee.
  19. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant en bestrooi de flappen met sesamzaad.
  20. Bak de flappen in 30 minuten krokant en bruin.
  21. Laat ze op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Lekker variëren met de vulling!

Wij hebben de bourekas gevuld met tonijn, olijven, tomatenblokjes etcetera. Uiteraard kun je ze met van alles vullen wat je maar lekker vindt. Vul ze bijvoorbeeld met rundergehakt, kip, groenten, feta kaas en aardappelpuree. Laat de dierlijke producten weg om er een lekkere vegan gerecht van te maken. Met dit gerecht kun je echt alle kanten op en dat is natuurlijk ideaal!

Het bewaren van de bourekas

Met dit recept kun je 20 bourekas maken en dat kan wat veel zijn om in 1 keer op te eten. Gelukkig kun je deze lekkernijen ook heel goed een poosje bewaren. Laat de flappen dan na het bakken goed afkoelen. Pak de afgekoelde burekas volledig in met aluminiumfolie en leg ze in de koelkast. Zodoende blijven de flappen tot wel 3 dagen goed. Wil je de bewaarde flappen gaan eten? Dan is het lekker om ze even kort op te warmen in de magnetron.

Deel jouw bourekas met ons!

Heb jij ook met ons recept lekkere bourekas gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers! Klop een ei los en bestrijk de bovenkant van de bourekas ermee. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant en bestrooi de flappen met sesamzaad.
Flag of Germany