Bourekas of burekas, ken jij het al? Je kunt deze lekkernij zien als een soort hartige appelflap die erg populair is in de Sefardische Joodse en Israëlische keuken. Bourekas smaakt perfect als lekkere snack bij een borrel, maar je kunt de flappen ook prima tijdens het avondeten serveren. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit lekkere gerecht kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- Zout;
- Sesamzaad;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 200 gram tonijn in olijfolie;
- 75 gram zwarte olijven zonder pit;
- 2 pakjes bladerdeeg á 10 stuks;
- 1 blik tomatenblokjes á 400 gram;
- 1 rode paprika;
- 1 ui;
- 2 hardgekookte eieren (geprakt);
- 1 ei;
- 1 handje peterselie;
- Peper.