• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Hartige bladerdeeg kerstboompjes recept

Deze hartige bladerdeeg kerstboompjes zien er toch super schattig uit? Ze staan ontzettend leuk op elke kersttafel. Serveer ze bijvoorbeeld als hapje bij de borrel, als bijgerecht of tussendoortje. Je kunt deze kerstboompjes trouwens ook vullen met een zoete vulling zoals appels en rozijnen. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Lees snel verder voor ons hartige bladerdeeg kerstboompjes recept en ga lekker aan de slag.

Zelf bladerdeeg maken of kant-en-klare deeg gebruiken?

Je kunt deze bladerdeeg hapjes vrij snel maken als je kant-en-klare bladerdeeg. De plakjes bladerdeeg uit de diepvries zijn groot genoeg om 1 kerstboompje uit te steken met de uitsteker die wij gebruiken. Voor dit recept zijn die plakjes dus super handig. Wil je liever zelf bladerdeeg maken? Dan kan dat natuurlijk ook! Bekijk daarvoor ons bladerdeeg recept.
± 1 uur bereidingstijd 6 personen 5/5 (2 waarderingen)
Deze hartige bladerdeeg kerstboompjes zien er toch super schattig uit? Ze staan ontzettend leuk op elke kersttafel. Serveer ze bijvoorbeeld als hapje bij de borrel, als bijgerecht of tussendoortje. Je kunt deze kerstboompjes trouwens ook vullen met een zoete vulling zoals appels en rozijnen. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Lees snel verder voor ons hartige bladerdeeg kerstboompjes recept en ga lekker aan de slag.

Zelf bladerdeeg maken of kant-en-klare deeg gebruiken?

Je kunt deze bladerdeeg hapjes vrij snel maken als je kant-en-klare bladerdeeg. De plakjes bladerdeeg uit de diepvries zijn groot genoeg om 1 kerstboompje uit te steken met de uitsteker die wij gebruiken. Voor dit recept zijn die plakjes dus super handig. Wil je liever zelf bladerdeeg maken? Dan kan dat natuurlijk ook! Bekijk daarvoor ons bladerdeeg recept.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Wilton Grip Uitsteker Kerstboom;
  • 50 gram patentbloem;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Siliconen bakkwastje;
  • Deegkrabber.

Overige benodigdheden:

  • 12 plakjes diepvries bladerdeeg;
  • 100 gram Pastasaus;
  • 50 gram geraspte kaas;
  • 50 gram stukjes chorizo worst;
  • 10 gram verse basilicum in stukjes;
  • 1 ei, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Wilton Grip Uitsteker Kerstboom
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Patisse Verstelbare Bakplaat Geperforeerd 38x35cm
€ 27,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
BrandNewCake Bakkwast Siliconen 3cm (21cm)
€ 1,98
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (heteluchtoven).
  2. Laat de diepvries plakjes ontdooien en haal de plastic velletjes ervan af.
  3. Doe de uitsteker even in de patentbloem.
  4. Steek met de uitsteker uit elk velletje bladerdeeg een kerstboom.
  5. Doe op 6 kerstboompjes een theelepel pastasaus.
  6. Strooi daar bovenop wat geraspte kaas.
  7. Leg daar weer bovenop wat stukjes chorizo worst.
  8. Doe tot slot wat stukjes verse basilicum.
  9. Leg op elk gevuld kerstboompje een lege kerstboom.
  10. Druk de zijkanten goed aan met een vinger of met een vorkje.
    Tip! Gebruik eventueel wat water als lijm.
  11. Kluts het ei.
  12. Strijk met een siliconen kwast op elk kerstboompje een laagje ei.
  13. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  14. Pak stuk voor stuk de kerstboompjes op met de deegkrabber en leg ze op de bakplaat.
    Tip! Laat wat ruimte tussen de boompjes zitten.
  15. Bak de bladerdeeg kerstboompjes in 18 minuten gaar en goudbruin. Tip! De baktijd kan per oven verschillen, houdt dit dus goed in de gaten.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Geef je eigen draai aan deze bladerdeeg kerstboompjes!

Het leuke aan deze bladerdeeg kerstboompjes is dat je er helemaal een eigen draai aan kunt geven. Zo kun je onder andere kiezen voor een zoete vulling. Ga bijvoorbeeld voor een vulling van stoofpeertjes of een vulling van appel, krenten en kaneel. Je kunt ook ervoor kiezen om er pizzaatjes van te maken, door niet op elk gevulde kerstboompje een lege te leggen. Ook zulke pizzaatjes zijn ontzettend lekker. Je kunt aan dit recept dus helemaal een eigen twist geven en dat vinden wij er zo leuk aan.

Bekijk ook eens onze andere bladerdeeg recepten!

Vind je het leuk om verschillende bladerdeeg hapjes te maken? Wij wel! De meeste mensen vinden bladerdeeg hapjes namelijk ontzettend lekker en je kunt er zowel zoete als hartige varianten van maken. Dat is ideaal, want zo is er voor ieder wat wils. Op onze blog hebben wij tientallen bladerdeeg recepten verzameld waarmee je de lekkerste lekkernijen kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept voor hartige bourekas? Dit recept voor zoete kaneelvlinders is heel erg simpel, maar ook zeker het proberen waard. Bekijk al onze bladerdeeg recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte hartige bladerdeeg kerstboompjes aan ons zien!

Heb jij met dit recept hartige bladerdeeg kerstboompjes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreaties trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany