• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Open appeltaart met kaneel recept

Ben je binnenkort jarig en ben je op zoek naar gebak voor bij de koffie of thee of heb jij gewoon zin om iets lekkers te bakken? Maak dan eens deze verrukkelijke open appeltaart met kaneel! Doordat de bovenkant van de taart ‘open’ is, kost het maken ervan een stuk minder tijd dan bij een ‘dichte’ standaard appeltaart. Reden genoeg dus om zelf eens deze heerlijke open appeltaart met kaneel te maken. Lees snel verder voor ons open appeltaart met kaneel recept en ga lekker aan de slag. Succes met bakken!
± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 10 personen 4/5 (1 waardering)
Ben je binnenkort jarig en ben je op zoek naar gebak voor bij de koffie of thee of heb jij gewoon zin om iets lekkers te bakken? Maak dan eens deze verrukkelijke open appeltaart met kaneel! Doordat de bovenkant van de taart ‘open’ is, kost het maken ervan een stuk minder tijd dan bij een ‘dichte’ standaard appeltaart. Reden genoeg dus om zelf eens deze heerlijke open appeltaart met kaneel te maken. Lees snel verder voor ons open appeltaart met kaneel recept en ga lekker aan de slag. Succes met bakken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram kristalsuiker;
  • 200 gram patentbloem;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 20 gram rozijnen;
  • 20 gram gele rozijnen;
  • Plasticfolie;
  • Springvorm Ø20 centimeter;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 1 ei, maat M;
  • 4 appels, Jonagold of Goudrenet.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Molen de Hoop Gele Rozijnen 1kg
€ 9,49
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Kitchen Craft Springvorm Rond Ø20 cm
€ 17,19
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Rozijnen 350g
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Meng 75 gram kristalsuiker, de boter en het ei door elkaar heen.
  2. Zeef de bloem en het zout.
  3. Kneed de gezeefde bloem door het botermengsel heen, totdat je een samenhangend deeg hebt.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie.
  5. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

Het maken van de appelvulling:

  1. Schil de appels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
  2. Meng de rozijnen, kaneel en 25 gram suiker door de blokjes appels heen.

Het maken van de appel-kaneeltaart:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de springvorm in met de bakspray.
  3. Leg het deeg in de vorm en druk het uit op de bodem en tegen de rand van de springvorm.  Maak eventueel de bolle kant van een lepel nat en druk ermee het deeg plat.
  4. Verdeel de appelblokjes over het deeg heen.
  5. Zet de open appeltaart in de oven en zet de temperatuur op 180 graden.
  6. Bak de open appeltaart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Haal de taart uit de oven en laat hem in de vorm volledig afkoelen.

Geniet van jouw zelfgemaakte open appeltaart met kaneel!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere recepten met appel!

Bakken met appels, wij zijn er dol op! Appels geven namelijk een lekkere fris-zoete smaak aan gebakken lekkernijen. Wil jij graag ook wat lekkers bakken met appels? Bekijk dan eens onze blog voor nog veel meer recepten met appel. Bak bijvoorbeeld eens deze frisse appel limoen cake of deze appelkruimel cupcakes. Ook de recepten voor een appelkruimel cheesecake en appeltaart cupcakes zijn echt het proberen waard. Zoals je ziet, kun je met appels echt allerlei verschillende kanten op. Dat maakt het juist zo leuk om ermee te bakken. Bekijk al onze recepten met appel hier!

Hoe kun je de open appeltaart met kaneel het beste bewaren?

Wanneer je wat van deze open appeltaart met kaneel overhoudt, kun je ervoor kiezen om de taart in de koelkast of de vriezer te bewaren. In de koelkast blijft de appeltaart circa 2 dagen goed. Je kunt de taart dan het beste onder een taartstolp of in een taartdoos bewaren. We kunnen ons heel goed voorstellen dat het niet lukt om deze lekkernij binnen 2 dagen op te eten. Je kunt het gebak dan het beste invriezen. Verpak de taart luchtdicht. Als je dat doet, kun je het gebak tot wel 2 maanden in de vriezer bewaren.

Laat jouw zelfgemaakte open appeltaart met kaneel aan ons zien!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke open appeltaart met kaneel gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het gebak te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany