Ken jij bruschetta al? Dit is een heerlijk gerecht dat oorspronkelijk uit Italië komt. Je kunt het prima als tussendoortje eten, maar je ziet deze lekkernij ook steeds vaker terug op de borrelplank. En het mooie is dat het helemaal niet lastig is om het broodje zelf te maken. Al helemaal niet als je daarvoor ons bruschetta recept gebruikt. Lees dus snel verder!
Wat is bruschetta?
Bruschetta is een gegrild broodje dat oorspronkelijk uit Midden-Italië komt en wordt doorgaans gegeten als hapje vooraf, nagerecht of gewoon als tussendoortje. Het broodje kan zowel wit als meergranenbrood zijn, het is dus maar net wat je zelf wilt. Het brood is ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een beetje olijfolie. De vaste kruiden die worden gebruikt om het broodje op smaak te brengen zijn zout en peper. Daarnaast kun je het broodje met allerlei groentes zoals tomaat en rode peper beleggen. Het broodje wordt ook vaak belegd met worst en mozzarella. Sommige mensen kiezen ervoor om de olijfolie te vermengen met Italiaanse kruiden zoals oregano en basilicum.
In Amerika wordt met bruschetta trouwens niet het gerecht, maar het beleg wat erop zit bedoeld. Daar bestaat het beleg uit tomaten, ui, knoflook en kruiden en is het gewoon in een fles te koop.
Benodigdheden uit onze webshop:
- Zout naar smaak;
- Bakpapier;
- Bakplaat.
Overige benodigdheden:
- Ciabatta afbakbrood;
- Zwarte peper, naar smaak;
- Geraspte Parmezaanse kaas;
- 2 rode uien;
- 2 Roma tomaten;
- Bosje basilicum;
- 6 teentjes knoflook;
- 1,5 theelepel balsamico azijn;
- 2 theelepels olijfolie.