• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bruschetta recept

Ken jij bruschetta al? Dit is een heerlijk gerecht dat oorspronkelijk uit Italië komt. Je kunt het prima als tussendoortje eten, maar je ziet deze lekkernij ook steeds vaker terug op de borrelplank. En het mooie is dat het helemaal niet lastig is om het broodje zelf te maken. Al helemaal niet als je daarvoor ons bruschetta recept gebruikt. Lees dus snel verder! 

Wat is bruschetta?

Bruschetta is een gegrild broodje dat oorspronkelijk uit Midden-Italië komt en wordt doorgaans gegeten als hapje vooraf, nagerecht of gewoon als tussendoortje. Het broodje kan zowel wit als meergranenbrood zijn, het is dus maar net wat je zelf wilt. Het brood is ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een beetje olijfolie. De vaste kruiden die worden gebruikt om het broodje op smaak te brengen zijn zout en peper. Daarnaast kun je het broodje met allerlei groentes zoals tomaat en rode peper beleggen. Het broodje wordt ook vaak belegd met worst en mozzarella. Sommige mensen kiezen ervoor om de olijfolie te vermengen met Italiaanse kruiden zoals oregano en basilicum.

In Amerika wordt met bruschetta trouwens niet het gerecht, maar het beleg wat erop zit bedoeld. Daar bestaat het beleg uit tomaten, ui, knoflook en kruiden en is het gewoon in een fles te koop.

± 0.5 uur bereidingstijd 12 personen

Ken jij bruschetta al? Dit is een heerlijk gerecht dat oorspronkelijk uit Italië komt. Je kunt het prima als tussendoortje eten, maar je ziet deze lekkernij ook steeds vaker terug op de borrelplank. En het mooie is dat het helemaal niet lastig is om het broodje zelf te maken. Al helemaal niet als je daarvoor ons bruschetta recept gebruikt. Lees dus snel verder! 

Wat is bruschetta?

Bruschetta is een gegrild broodje dat oorspronkelijk uit Midden-Italië komt en wordt doorgaans gegeten als hapje vooraf, nagerecht of gewoon als tussendoortje. Het broodje kan zowel wit als meergranenbrood zijn, het is dus maar net wat je zelf wilt. Het brood is ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een beetje olijfolie. De vaste kruiden die worden gebruikt om het broodje op smaak te brengen zijn zout en peper. Daarnaast kun je het broodje met allerlei groentes zoals tomaat en rode peper beleggen. Het broodje wordt ook vaak belegd met worst en mozzarella. Sommige mensen kiezen ervoor om de olijfolie te vermengen met Italiaanse kruiden zoals oregano en basilicum.

In Amerika wordt met bruschetta trouwens niet het gerecht, maar het beleg wat erop zit bedoeld. Daar bestaat het beleg uit tomaten, ui, knoflook en kruiden en is het gewoon in een fles te koop.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Zout naar smaak;
  • Bakpapier;
  • Bakplaat.

Overige benodigdheden:

  • Ciabatta afbakbrood;
  • Zwarte peper, naar smaak;
  • Geraspte Parmezaanse kaas;
  • 2 rode uien;
  • 2 Roma tomaten;
  • Bosje basilicum;
  • 6 teentjes knoflook;
  • 1,5 theelepel balsamico azijn;
  • 2 theelepels olijfolie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
    Tip! De temperatuur kan afwijken. Zie de verpakking ciabatta. 
  2. Schil de uien en snijd deze ook in kleine stukjes.
  3. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  4. Meng de uien en tomaten door elkaar heen.
  5. Pers de knoflook en meng dit erdoorheen.
  6. Hak de basilicum fijn.
  7. Meng de basilicum, zout, olijfolie, azijn en zwarte peper door het tomatenmengsel heen. 
  8. Snijd het brood in stukken.
  9. Smeer de broodjes in met olijfolie en bestrooi ze met Parmezaanse kaas.
  10. Bak de broodjes in circa 10 minuten af. 
  11. Verdeel het tomatenmengsel over de broodjes.

    Geniet van de bruschetta!  

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het serveren van bruschetta

In Italië wordt dit gerecht vooral als hapje vooraf of als nagerecht gegeten. In Nederland zien we bruschetta steeds vaker als borrelhapje terug. Eigenlijk kun je dit gerechtje dus op allerlei verschillende manieren serveren. Het is maar net wat je zelf wilt!

Deel jouw bruschetta met ons!

Heb jij met dit recept zelf een lekkere bruschetta gebakken? Dan zijn wij erg benieuwd naar het resultaat! Dit kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!????

Flag of Germany