Op een regenachtige dag is het heerlijk om vast een beetje te proefbakken voor december. En het mooie is dat deze hartige vispasteitjes het net zo goed doen als feestelijk voorafje bij het Kerstdiner als op Pakjesavond bij een wijntje. De basis is simpel diepvries bladerdeeg, de vulling en de vorm maken er wat sjieks van. Met reepjes bladerdeeg maak je er net zo makkelijk een mijter van de Sint op als een dennenboompje, een leuk knutselklusje met de kinderen. Niet dol op vis? Varieer dan bijvoorbeeld met kip en doperwtjes en voeg kerrie toe aan de saus. Of maak een Mexicaanse variant met gehakt, mais en salsa. Met deze pasteitjes pak je altijd lekker uit!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 2 eetlepels bloem;
- Muffin bakvorm;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 40 gram ongezouten roomboter;
- 1 groentebouillonblokje;
- 4 takjes peterselie;
- 1 winterwortel;
- Een halve prei;
- 1 sjalotje;
- 4 takjes dille;
- 300 gram zalmfilet;
- Sap van een halve citroen;
- 1 theelepel mosterdpoeder;
- Zout en peper naar smaak;
- 12 plakjes diepvries bladerdeeg;
- 1 ei, om te decoreren.