• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vispasteitjes recept

Op een regenachtige dag is het heerlijk om vast een beetje te proefbakken voor december. En het mooie is dat deze hartige vispasteitjes het net zo goed doen als feestelijk voorafje bij het Kerstdiner als op Pakjesavond bij een wijntje. De basis is simpel diepvries bladerdeeg, de vulling en de vorm maken er wat sjieks van. Met reepjes bladerdeeg maak je er net zo makkelijk een mijter van de Sint op als een dennenboompje, een leuk knutselklusje met de kinderen. Niet dol op vis? Varieer dan bijvoorbeeld met kip en doperwtjes en voeg kerrie toe aan de saus. Of maak een Mexicaanse variant met gehakt, mais en salsa. Met deze pasteitjes pak je altijd lekker uit!
± 1 uur bereidingstijd 6 personen
Op een regenachtige dag is het heerlijk om vast een beetje te proefbakken voor december. En het mooie is dat deze hartige vispasteitjes het net zo goed doen als feestelijk voorafje bij het Kerstdiner als op Pakjesavond bij een wijntje. De basis is simpel diepvries bladerdeeg, de vulling en de vorm maken er wat sjieks van. Met reepjes bladerdeeg maak je er net zo makkelijk een mijter van de Sint op als een dennenboompje, een leuk knutselklusje met de kinderen. Niet dol op vis? Varieer dan bijvoorbeeld met kip en doperwtjes en voeg kerrie toe aan de saus. Of maak een Mexicaanse variant met gehakt, mais en salsa. Met deze pasteitjes pak je altijd lekker uit!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 2 eetlepels bloem;
  • Muffin bakvorm;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 40 gram ongezouten roomboter;
  • 1 groentebouillonblokje;
  • 4 takjes peterselie;
  • 1 winterwortel;
  • Een halve prei;
  • 1 sjalotje;
  • 4 takjes dille;
  • 300 gram zalmfilet;
  • Sap van een halve citroen;
  • 1 theelepel mosterdpoeder;
  • Zout en peper naar smaak;
  • 12 plakjes diepvries bladerdeeg;
  • 1 ei, om te decoreren. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
Patisse Muffin / Cupcake Bakvorm 6 Stuks 27cm
€ 7,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+

Recept

Het voorbereiden van de groenten:

  1. Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Snijd het sjalotje fijn.
  3. Maak de prei schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  4. Verwarm een beetje olie in de pan.
  5. Bak de wortel, prei en sjalot voor 10 minuten op een zacht vuur. 

Het maken van de roux:

  1. Smelt de boter in een steelpan.
  2. Roer in een paar minuten de bloem erdoorheen op een laag vuur.
  3. Kook in een andere pan een halve liter water.
  4. Doe het bouillonblokje bij het water en roer het goed door elkaar heen.
  5. Meng de bouillon door het bloemmengsel heen.
  6. Laat het iets indikken.
  7. Meng de wortel, prei en sjalot er ook doorheen.
  8. Snijd de peterselie fijn en voeg dit ook toe.
  9. Snijd de zalm in blokjes.
  10. Meng de zalm, citroensap, mosterdpoeder, zout en peper door elkaar heen.
  11. Bak de zalm 2 minuten om en om.
    Tip! Doe dit in de pan waar je ook de groente in hebt gebakken.
  12. Voeg de zalm toe aan de vulling.
  13. Snijd de dille fijn en meng dit ook door de vulling heen. 

Het maken van de pasteitjes:

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Spray de muffinvorm in met de bakspray.
  4. Leg in elke vorm een plakje bladerdeeg.
  5. Snijd het overtollige bladerdeeg weg.
  6. Vul de vormpjes met de vulling tot 1 centimeter onder de rand.
  7. Steek met een glas 6 rondjes uit het bladerdeeg en leg deze op de vulling.
  8. Druk het bladerdeeg iets aan en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
  9. Snijd van het overgebleven bladerdeeg stroken/figuurtjes.
  10. Leg deze op de pasteitjes en bestrijk weer met ei.
  11. Bak de pasteitjes in ongeveer 40 minuten goudbruin.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw vispasteitjes met ons!

Heb jij ook met dit recept lekkere vispasteitjes gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany