• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Raffaello taart recept

Raffaello, wie kent het niet? Dit zijn van die kokosballetjes met witte chocolade. De één vindt ze heerlijk en de ander moet er niks van weten. Voor alle Raffaello liefhebbers hebben we deze heerlijke Raffaello taart gemaakt. Het eindresultaat is echt verrukkelijk geworden (al zeggen we het zelf). Serveer het gebak op een verjaardag of verras er een liefhebber mee. Wil je zelf deze taart maken? Lees dan snel verder voor ons Raffaello taart recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
Raffaello, wie kent het niet? Dit zijn van die kokosballetjes met witte chocolade. De één vindt ze heerlijk en de ander moet er niks van weten. Voor alle Raffaello liefhebbers hebben we deze heerlijke Raffaello taart gemaakt. Het eindresultaat is echt verrukkelijk geworden (al zeggen we het zelf). Serveer het gebak op een verjaardag of verras er een liefhebber mee. Wil je zelf deze taart maken? Lees dan snel verder voor ons Raffaello taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 315 gram patentbloem;
  • 10 gram bakpoeder;
  • 300 gram kristalsuiker;
  • 10 gram vanille-extract;
  • 50 gram + iets extra ter decoratie geraspte kokos;
  • 900 milliliter slagroom;
  • 200 gram poedersuiker;
  • Amandelschaafsel;
  • Taartzaag;
  • Taartpan PME rond Ø12,5 x 10 cm;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • Een halve theelepel keukenzout;
  • 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 4 eieren, maat L;
  • 240 milliliter kokosmelk;
  • 225 gram mascarpone;
  • 115 gram fijngehakte Raffaello.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Geraspte Kokos 250gr
€ 3,59
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
€ 7,49
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Taartpan PME rond Ø12,5 x 10 cm
€ 8,59
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Amandelschaafsel 100g
€ 2,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de taartpan in met de bakspray.
  3. Meng de bloem, bakpoeder en keukenzout door elkaar heen.
  4. Meng in een andere kom de boter en kristalsuiker door elkaar heen tot een luchtig mengsel.
  5. Voeg de eieren 1 voor 1 aan het botermengsel toe.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende ei toevoegt.
  6. Mix 5 gram vanille extract door het eimengsel heen.
  7. Voeg afwisselend het bloemmengsel en de kokosmelk aan het eimengsel toe.
    Tip! Begin en eindig met het bloemmengsel.
  8. Meng alle ingrediënten goed door elkaar heen.
  9. Spatel de geraspte kokos door het beslag heen.
  10. Verdeel het beslag over de bakvorm.
  11. Bak de cake in 50 minuten gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de taart. Als de prikker er droog uitkomt, is de taart gaar.
  12. Laat de cake volledig afkoelen.
  13. Klop de 500 milliliter slagroom stijf.
  14. Meng in een andere kom de mascarpone, poedersuiker en het vanille extract stijf.
  15. Spatel de slagroom en de fijngehakte Raffaello door het mascarpone mengsel heen.
  16. Zaag de taart met de taartzaag in 3 gelijke delen.
  17. Verdeel het mascarpone mengsel gelijkmatig over 2 cakes en leg ze bovenop elkaar.
  18. Leg de derde plak cake erop.
  19. Klop de overige 400 milliliter slagroom stijf.
  20. Smeer de taart af met de slagroom.
  21. Bestrooi de Raffaello taart met geraspte kokos.
  22. Garneer de taart met amandelschaafsel en Raffaello.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Tover de Raffaello taart om tot een waar dessert!

Een stukje taart smaakt natuurlijk erg goed naast een kopje koffie of thee op een verjaardag, maar je kunt een taartpunt ook prima als dessert serveren. Leg de lekkernij op een mooi schoteltje en serveer er een bolletje ijs en een toef slagroom naast. Je kunt er zelfs nog voor kiezen om een warme saus erbij te serveren. Zodoende heb je vrij eenvoudig een heerlijk en uniek dessert op tafel staan.

Bekijk onze andere taart & gebak recepten!

Heb je de smaak helemaal te pakken en wil je nog meer lekkernijen maken? Bekijk dan eens onze andere taart en gebak recepten. We hebben inmiddels al ruim 500 taart en gebak recepten verzameld, dus het is zeker de moeite waard om er eens een kijkje op te nemen. Van chocoladetaarten tot slagroomtaarten en van cheesecakes tot aan vlaaien. Je vindt er echt voor ieder wat wils. We durven dan ook haast wel met zekerheid te zeggen, dat er iets voor je tussen zit. Bekijk al onze taart & gebak recepten hier!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte Raffaello taart zien!

Heb jij zelf met dit recept een Raffaello taart gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de taart te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany