Het maken van de chocolade schelpjes:
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Koel de pure chocolade vervolgens terug tot een temperatuur van ongeveer 28 graden.
Tip! Dit heet tempereren en doe je door twee derde van de chocolade op een marmeren blad te gieten.
- Strijk de chocolade constant uit over het blad en weer bij elkaar.
Tip! Je ziet dat de chocolade iets dikker wordt.
- Doe dan de afgekoelde chocolade weer bij de rest van de chocolade en meng alles door elkaar heen.
- Giet de chocolade gelijkmatig in de bonbonvorm..
Tip! Zorg ervoor dat overal voldoende chocolade zit.
- Klop een keer met de vorm op het blad om luchtbelletjes te voorkomen.
- Laat overtollige chocolade uitlekken in de kom.
Tip! Die chocolade gebruik je weer voor het vullen en afstrijken van de bonbons.
- Zet de bonbonvorm op een koele plaats en laat de chocolade goed uitharden.
- Haal na minimaal een half uur de chocolade schelpjes uit de vorm. Tip! Dit kun je doen door de vorm boven je werkblad op de kop te houden.
- Bewaar de chocolade schelpjes op een koele, droge en donkere plaats.
Voor de witte chocolade geldt het zelfde proces als hierboven, maar dan koel je de chocolade nog iets verder terug. Je moet de witte chocolade namelijk terug koelen tot een temperatuur van ongeveer 26 graden.
Het maken van de ganache:
- Zorg ervoor dat de pure en witte chocolade nog een beetje warm zijn.
- Schenk van beide soorten chocolade een klein beetje in aparte schaaltjes en zet deze even apart. Deze chocolade gebruik je namelijk straks voor het afwerken van de bonbons.
- Verwarm de slagroom in een pannetje.
- Schenk de helft van de slagroom bij de pure chocolade en de rest bij de witte chocolade en zorg voor een mooie homogene massa.
- Voeg 2 eetlepels (of meer naar smaak) van de aardbeienpasta toe aan de pure chocoladeganache.
- Doe daarna 2 eetlepels van de frambozenpasta bij de witte chocolade in.
- Vul de witte chocolade schelpen met de frambozenganache.
- Vul de pure chocolade schelpen met de aardbeienganache.
- Strijk de vulling glad af met een paletmes.
- Zet de chocolade schelpjes even weg in de koelkast.
- Pak de 2 schaaltjes die je apart hebt gezet er weer bij.
- Verwarm de chocolade in deze kommetjes weer een beetje au bain-marie.
- Strijk de pure aardbeien schelpen af met wat pure chocolade.
- Verdeel er wat van de roze chocolade krullen over.
- Voeg een druppel van de roze chocolade kleurstof toe aan het kommetje met witte chocolade.
- Strijk de witte frambozen schelpen af met de roze chocolade.
- Verdeel er wat van de witte chocolade krullen over.