• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bonbons recept

Bonbons, je kent ze vast wel. Bij veel chocolateries zie je ze liggen, maar hoe leuk is het als je zelf deze lekkernijen kunt maken? In dit recept legt chocolatier Nick Kunst stap voor stap uit hoe je zelf bonbons kunt maken. Het is even een uitdaging, maar met deze uitleg moet dat helemaal goed komen. We hebben in dit recept gekozen voor een standaard ganache vulling, maar uiteraard kun je met de vulling eindeloos variëren. Lees snel verder voor ons bonbons recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 9.5 uur wachttijd 21 personen
Bonbons, je kent ze vast wel. Bij veel chocolateries zie je ze liggen, maar hoe leuk is het als je zelf deze lekkernijen kunt maken? In dit recept legt chocolatier Nick Kunst stap voor stap uit hoe je zelf bonbons kunt maken. Het is even een uitdaging, maar met deze uitleg moet dat helemaal goed komen. We hebben in dit recept gekozen voor een standaard ganache vulling, maar uiteraard kun je met de vulling eindeloos variëren. Lees snel verder voor ons bonbons recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 milliliter slagroom 35% vet;
  • 620 gram Callebaut Chocolade Callets Melk;
  • 15 gram Brand New Cake Glucosestroop;
  • 10 gram Brand New Cake Invertsuiker;
  • Spuitzak;
  • Bonbonvorm Chocolate World The Juicer (21x) 30x24mm;
  • Krabber;
  • Thermometer.

Overige benodigdheden:

  • 1 gram keukenzout.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Digitale Thermometer -50 tot 300°C
€ 10,99
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 1kg
€ 19,49
+
BrandNewCake Glucosestroop 375g
Normale prijs € 5,29 Speciale prijs € 4,49
+
Bonbonvorm Chocolate World The Juicer (21x) 30x24mm
€ 24,19
+
  • 1 x € 24,19
    Totaal: € 24,19
  • 3 x € 21,77
    Totaal: € 65,30
    10% korting
  • 6 x € 20,56
    Totaal: € 123,35
    15% korting
Patisse Deegkrabbers 12cm Set/2
€ 1,98
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Invertsuiker 375g
Normale prijs € 3,59 Speciale prijs € 3,05
+

Recept

  1. Zet een pannetje met een laagje water op het vuur.
  2. Doe 267 gram chocolade callets in de hittebestendige kom en zet de kom op het water in de pan.
  3. Smelt zodoende de callets au-bain marie tot een temperatuur van 45 graden.
  4. Haal de gesmolten chocolade van het vuur af en zet het vuur uit.
  5. Voeg beetje bij beetje 133 gram chocolade callets toe.
    Tip! Smelten de callets snel? Voeg dan nieuwe callets toe, zodat de temperatuur verder naar beneden gaat.
  6. Meet tussendoor de temperatuur van de gesmolten chocolade.
    Tip! Heeft de chocolade een temperatuur van 33 á 34 graden? Dan zul je merken dat de callets minder makkelijk smelten.
  7. Voeg per keer minder callets toe, als de chocolade een temperatuur van 33 graden heeft.
  8. Breng de chocolade op een temperatuur van 30 graden.
  9. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en knip het uiteinde van de spuitzak af.
  10. Vul de bonbonvorm met de chocolade.
  11. Tik een paar keer met de bonbonvorm op het werkblad, zodat de luchtbellen eruit gaan.
  12. Draai de vorm om en tik met de zijkant van de krabber tegen de vorm aan, zodat de overtollige chocolade eruit loopt.
  13. Zet de vorm circa 15 minuten weg met de opening naar beneden toe.
  14. Zet daarna de vorm 15 minuten in de koelkast.
    Tip! Dit is de enige keer dat je de vorm in de koelkast kunt zetten.
  15. Doe de slagroom, glucosestroop, invertsuiker en keukenzout in een pannetje.
  16. Verwarm het slagroommengsel, totdat het net aan de kook is.
  17. Schenk het mengsel over 220 gram chocolade callets.
  18. Laat dit kort staan, zodat de callets zacht kunnen worden.
  19. Mix het mengsel vervolgens tot een mooie ganache.
  20. Koel de ganache terug op 28 graden.
  21. Doe de ganache in een spuitzak en knip het uiteinde van de spuitzak af.
  22. Vul de vorm met de ganache en laat dit minimaal 8 uur staan.
  23. Giet wat getempereerde chocolade over de bonbonvorm heen.
  24. Strijk de vorm glad af en zorg er daarbij voor dat alle bonbons zijn afgesloten.
  25. Laat de chocolade 1 uur op kamertemperatuur uitharden.
  26. Los de bonbons voorzichtig uit de vorm.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk onze andere bonbons recepten!

Heb je na het maken van deze bonbons de smaak helemaal te pakken? En lijkt het je leuk om diverse soorten bonbons te maken? Bezoek dan eens onze receptenpagina, want daarop hebben we nog veel meer bonbons recepten verzameld. Dankzij deze recepten wordt het heel eenvoudig om zelf thuis bonbons te maken. Bekijk dit recept voor Bueno bonbons of dit recept voor marsepein bonbons maar eens. Ontdek alle onze bonbons recepten hier en ga lekker aan de slag!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte bonbons zien!

Heb jij ook met dit recept lekkere bonbons gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de lekkernijen zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany