• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pindarotsjes recept

Pindarotsjes zijn eenvoudig om te maken en zijn heerlijke snacks. Het leuke aan dit recept is dat je lekker kunt variëren met de ingrediënten, waardoor je de rotsjes compleet naar wens kunt maken. Wij hebben gebruikt gemaakt van witte, melk en gold chocolade, maar je kunt ook heel goed voor pure chocolade kiezen. Het is maar net wat je zelf lekker vindt! Hieronder leggen wij je stap voor stap uit hoe je zelf heerlijke pindarotsjes kunt maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 0.5 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 25 personen personen
Pindarotsjes zijn eenvoudig om te maken en zijn heerlijke snacks. Het leuke aan dit recept is dat je lekker kunt variëren met de ingrediënten, waardoor je de rotsjes compleet naar wens kunt maken. Wij hebben gebruikt gemaakt van witte, melk en gold chocolade, maar je kunt ook heel goed voor pure chocolade kiezen. Het is maar net wat je zelf lekker vindt! Hieronder leggen wij je stap voor stap uit hoe je zelf heerlijke pindarotsjes kunt maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Gold;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Melk;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 225 gram ongezouten pinda’s;
  • 3 kommetjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 1kg
€ 18,60
+
Callebaut Chocolade Callets Gold 400g
€ 10,39
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 1kg
€ 19,49
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept


  1. Weeg in elke kom 75 gram pinda’s af.
  2. Smelt de witte chocolade callets au bain-marie, totdat alle callets gesmolten zijn.
  3. Meng de chocolade met 75 gram pinda’s, totdat ze allemaal bedekt zijn.
  4. Herhaal stap 2 & 3 met de gold en melkchocolade.
  5. Schep met een lepel kleine hoopjes van de gesmolten chocolade op het bakpapier.
  6. Laat de hoopjes chocolade een paar uur aan de lucht drogen.

Het tempereren van de chocolade

Je kunt ervoor kiezen om de chocolade eerst te tempereren. Dit zorgt ervoor dat de chocolade niet snel tussen de vingers smelt en er geen witte waas op de chocoladerotsjes komt. De chocolade breekt dan ook een stuk mooier. Het tempereren van chocolade gaat als volgt:

  1. Smelt ⅔ deel van de melkchocolade voor 30 seconden in een magnetron.
  2. Roer de chocolade door met een garde.
  3. Herhaal stap 1 en 2 totdat de chocolade een temperatuur heeft van 45 graden.
    Tip! Als de chocolade bijna is gesmolten, kun je het beste na 10/15 seconden kijken of de chocolade al 45 graden is.
  4. Roer het overige deel (⅓ deel) door de gesmolten chocolade heen en breng de temperatuur terug naar 30/31 graden.
    Let op! De temperatuur van melkchocolade dient 30/31 graden te zijn, maar dit is per soort verschillend. Check daarom eerst de achterkant van de verpakking om te zien hoeveel graden de temperatuur van de chocolade moet zijn.


Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Lekker variëren met de pindarotsjes!

Zoals je al in de inleiding hebt kunnen lezen, kun je met de chocolade lekker variëren. Daarnaast kun je ook met de soorten noten variëren. Je kunt voor dit recept alle noten gebruiken die je maar wilt. Je kunt zelfs gedroogd fruit aan de rotsjes toevoegen. Of voeg wat mini marshmallows aan de rotsjes toe voor een leuke kleur en een zachte bite. Het kan ook zo zijn dat je er een wat dikkere laag chocolade omheen wilt. Smelt dan per soort chocolade 25 gram extra.

Deel jouw pindarotsjes met ons!

Heb jij ook met dit recept lekkere pindarotsjes gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany