• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Eetbaar satijn recept

Eetbaar satijn, ook wel edible fabric genoemd, heb jij er al eens van gehoord? Dit is een product dat precies lijkt op een echt satijnen stof, omdat het flexibel is en onwijs mooi glanst. Met dit satijn kun je taarten, cakes en cupcakes versieren en ook mooie eetbare decoraties maken. Het lijkt misschien lastig om dit zelf te maken, maar dat is gelukkig helemaal niet waar. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dat kunt doen, zodat ook jij de mooiste eetbare creaties kan maken met ‘satijn’. Lees snel verder voor ons eetbaar satijn recept en ga lekker aan de slag!
± 0.5 uur bereidingstijd 2 personen
Eetbaar satijn, ook wel edible fabric genoemd, heb jij er al eens van gehoord? Dit is een product dat precies lijkt op een echt satijnen stof, omdat het flexibel is en onwijs mooi glanst. Met dit satijn kun je taarten, cakes en cupcakes versieren en ook mooie eetbare decoraties maken. Het lijkt misschien lastig om dit zelf te maken, maar dat is gelukkig helemaal niet waar. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dat kunt doen, zodat ook jij de mooiste eetbare creaties kan maken met ‘satijn’. Lees snel verder voor ons eetbaar satijn recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Acetaatfolie;
  • 30 gram gelatinepoeder;
  • 60 gram witte chocolade;
  • 1 theelepel glycerine;
  • Glaceermes;
  • Decoratie dust glinster goud;
  • Kwastje.

Overige benodigdheden:

  • 60 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
BrandNewCake Decoratie Dust Glinster Goud 20g
Normale prijs € 11,29 Speciale prijs € 9,60
+
PME Brush & Penselen set/5
€ 6,99
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 12 cm x 20 m
Normale prijs € 9,29 Speciale prijs € 7,90
+
Wilton Paletmes / Glaceermes doorgezet 19 cm
€ 7,59
+
BrandNewCake Runder Gelatine 60gr.
Normale prijs € 3,79 Speciale prijs € 3,23
+
BrandNewCake Glycerine 150ml
Normale prijs € 4,79 Speciale prijs € 4,07
+

Recept

  1. Meng het water en de gelatine poeder goed door elkaar heen.
  2. Laat dit mengsel 10 minuten rusten.
  3. Leg de vel acetaatfolie klaar.
    Tip! Of leg een paar stroken acetaatfolie over elkaar heen.
  4. Smelt de witte chocolade.
  5. Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan het gelatinemengsel.
  6. Voeg ook een theelepel glycerine aan dit mengsel toe.
  7. Verwarm dit mengsel in de magnetron, totdat je een egaal vloeibaar mengsel hebt.
  8. Verdeel het vloeibare mengsel over de acetaatfolie.
  9. Verspreid dit goed met een glaceermes.
    Tip! Zorg ervoor dat je een mooie dunne laag krijgt.
  10. Laat het ongeveer 10 minuten rusten.
  11. Til de laag voorzichtig aan de rand op en draai het om, zodat de gladde kant naar boven toe komt te liggen.
  12. Verf de laag met een droge kwast en eetbare dust (poeder) in een mooie kleur.
    Tip! Wij hebben hiervoor gouden eetbare dust gebruikt, dat vonden wij het mooiste resultaat geven.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Neem eens een kijkje op onze receptenpagina!

Vind jij het leuk om te bakken en ben je nog op zoek naar originele recepten? Bezoek dan eens onze receptenpagina, want daarop hebben we meer dan 1.600 recepten verzameld. Van hele makkelijke recepten tot aan recepten met wat meer uitdaging, bij ons kan je het allemaal vinden! Daarnaast voegen wij wekelijks nieuwe recepten toe aan onze blog. Ontdek alle recepten hier en ga lekker aan de bak!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte eetbaar satijn zien!

Ben jij van plan om met ons recept eetbaar satijn te maken? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe het is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen wij jouw foto zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany