• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Paastaart recept

Pasen komt er weer aan en daar mag wat lekkers natuurlijk niet bij ontbreken. Wij zijn alweer druk bezig met het bakken van allerlei lekkernijen die bij deze feestdag passen. Zo hebben wij onder andere deze leuke paastaart gemaakt. Deze taart kun jij perfect aan jouw visite uitdelen tijdens Pasen met een lekker kopje koffie of thee erbij. Vul de taart met een vulling naar keuze, zodat je de taart helemaal naar smaak kunt maken. Lees snel verder voor ons paastaart recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen
Pasen komt er weer aan en daar mag wat lekkers natuurlijk niet bij ontbreken. Wij zijn alweer druk bezig met het bakken van allerlei lekkernijen die bij deze feestdag passen. Zo hebben wij onder andere deze leuke paastaart gemaakt. Deze taart kun jij perfect aan jouw visite uitdelen tijdens Pasen met een lekker kopje koffie of thee erbij. Vul de taart met een vulling naar keuze, zodat je de taart helemaal naar smaak kunt maken. Lees snel verder voor ons paastaart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 265 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 400 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • Easydrip wit;
  • Easydrip roze;
  • Colour Mill Kleurstof Pastel set/6;
  • 1 theelepel Patidess Smaakpasta Citroen 120g;
  • Molen de Hoop Vlaai en Taartfruit Tropical 500 gr.;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • Taartpan PME rond Ø15 x 10 cm;
  • PME Paletmes / Glaceermes doorgezet 11 cm;
  • 6 spuitzakken;
  • Spuitmondje 172, 103, 22, 18, 31 & 4B;
  • Taartonderzetter Wit / Zilver Ø18cm;
  • Bakpapier;
  • Brand New Cake Taartzaag;
  • PME Schraper RVS 25cm;
  • PME lollystokjes 20cm.

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren, maat M;
  • 526 milliliter water;
  • 600 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
Colour Mill Kleurstof Pastel Set/6
€ 34,99
+
Patidess Smaakpasta Citroen 100g
€ 4,69

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Molen de Hoop Vlaai en Taartfruit Tropical 500 gr.
€ 6,29
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
PME Paletmes / Glaceermes doorgezet 11 cm
€ 5,09
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #172
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Bloemblaadje #103
€ 1,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #22
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #18
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Gesloten Ster #31
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #1B
€ 1,98

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Taartonderzetter Wit / Zilver Ø18cm 10st.
€ 1,49
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
€ 7,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
PME Schraper RVS 25cm
€ 8,49
+
PME lollystokjes 20cm 25 stuks
€ 3,39
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix de Biscuit-mix, eieren en 26 milliliter water in 8 minuten op hoge snelheid door elkaar heen.
  3. Mix het beslag daarna nog 2 minuten op lage snelheid door.
  4. Spray de taartpan in met bakspray en zet een strook bakpapier van 15 centimeter hoog langs de rand.
  5. Giet het beslag in de taartpan.
  6. Bak de biscuit in 30 á 40 minuten gaar en goudbruin.
    Tip! Maak ondertussen alvast de paashaasoren en het botercrème mengsel.
  7. Laat de biscuit afkoelen op een rooster.

Het maken van de paashaas oren:

  1. Teken op de achterkant van het bakpapier een oor van 25 centimeter hoog.
  2. Trek deze in spiegelbeeld een keer over.
  3. Leg 2 lollystokjes op de oren en vul de vorm met de witte easydrip.
  4. Teken met de roze easydrip de binnenkant op het oor.
  5. Laat de paashaas oren hard worden.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop de Botercrème-mix met 500 milliliter water stijf.
  2. Laat dit mengsel 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop in ongeveer 5 minuten de ongezouten roomboter zalvig.
  4. Meng het botercrème mengsel in gedeeltes door de boter heen.
  5. Mix steeds volledig door, voordat je het volgende gedeelte toevoegt.
  6. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  7. Meng de theelepel smaakstof door de botercrème heen. Tip! Voeg eventueel nog een extra theelepel toe.

Het vullen van de taart:

  1. Zaag de taart in 3 gelijke delen.
  2. Leg de onderste biscuit op de taartonderzetter.
  3. Spuit een dijkje botercrème op de biscuit en vul het midden op met taartvulling.
  4. Leg de middelste biscuit erop.
  5. Spuit weer een dijkje botercrème langs de rand en vul het midden wederom op met taartvulling.
  6. Leg de bovenste biscuitlaag erop.
  7. Smeer de taart rondom af met een dun laagje botercrème.

Het opspuiten van de taart:

  1. Kleur de overige botercrème in de pasteltinten.
  2. Doe in elke spuitzak een kleur botercrème met een spuitmondje.
  3. Spuit toefjes en rozetten over de hele taart heen.
  4. Zet de taart 10 minuten in de koeling.
  5. Steek de paashaas oren in de taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Geniet ervan en een vrolijk Pasen gewenst!

Bekijk ook eens onze andere recepten voor Pasen!

Vind jij het ook zo leuk om voor Pasen te bakken? Dan vind je het vast ook leuk om te lezen dat wij nog veel meer recepten voor Pasen op onze blog hebben staan. Je vindt er recepten zoals: een paashaastaart, een vrolijke cheesecake voor Pasen en super schattige paashaas broodjes. Uiteraard hebben wij ook een recept voor het maken van een verrukkelijke paasstol, want die mag natuurlijk niet op de paastafel ontbreken. Bekijk al onze andere paas recepten hier!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte paastaart zien!

Ga je zelf met dit recept een paastaart maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe die taart is geworden. Maak een foto van jouw paastaart én plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany