In december denk je waarschijnlijk aan gezelligheid, lichtjes en champagne. Toch mag glühwein in deze feestmaand natuurlijk ook niet ontbreken. Het is erg lekker om een glaasje glühwein, onder bijvoorbeeld het genot van een oliebol, te nuttigen. Wij besloten om met dit lekkere drankje eens een cheesecake te maken. Deze cheesecake heeft naast een heerlijke topping ook nog een laag fruit op de koekbodem, wat echt heerlijk in combinatie is. Door de verrukkelijke smaakcombinaties kun je dit gebak dan ook perfect tijdens Kerst of Oud & Nieuw serveren. Lees snel verder voor ons glühwein cheesecake recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 220 gram + 3 eetlepels fijne kristalsuiker;
- Een halve theelepel kaneel;
- 1 eetlepel maïzena;
- 35 gram Zeeuwse bloem;
- 1 theelepel vanille extract;
- 3 blaadjes gelatine;
- Patisse Springvorm Profi Ø22cm;
- Bakpapier;
- Bakspray;
- Spatel;
- Thermometer.
Overige benodigdheden:
- 65 gram ongezouten roomboter;
- 240 gram speculaas;
- Snufje keukenzout;
- 250 gram diepvries frambozen;
- 100 gram cranberries;
- Rasp en sap van 1 citroen;
- 175 milliliter glühwein;
- 750 gram roomkaas, Philadelphia;
- 120 gram zure room;
- 3 eieren, maat M;
- Cranberries, granaatappel, rode besjes;
- Kommetje water.