• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Glühwein cheesecake recept

In december denk je waarschijnlijk aan gezelligheid, lichtjes en champagne. Toch mag glühwein in deze feestmaand natuurlijk ook niet ontbreken. Het is erg lekker om een glaasje glühwein, onder bijvoorbeeld het genot van een oliebol, te nuttigen. Wij besloten om met dit lekkere drankje eens een cheesecake te maken. Deze cheesecake heeft naast een heerlijke topping ook nog een laag fruit op de koekbodem, wat echt heerlijk in combinatie is. Door de verrukkelijke smaakcombinaties kun je dit gebak dan ook perfect tijdens Kerst of Oud & Nieuw serveren. Lees snel verder voor ons glühwein cheesecake recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 8 uur wachttijd 10 personen 4.9/5 (8 waarderingen)
In december denk je waarschijnlijk aan gezelligheid, lichtjes en champagne. Toch mag glühwein in deze feestmaand natuurlijk ook niet ontbreken. Het is erg lekker om een glaasje glühwein, onder bijvoorbeeld het genot van een oliebol, te nuttigen. Wij besloten om met dit lekkere drankje eens een cheesecake te maken. Deze cheesecake heeft naast een heerlijke topping ook nog een laag fruit op de koekbodem, wat echt heerlijk in combinatie is. Door de verrukkelijke smaakcombinaties kun je dit gebak dan ook perfect tijdens Kerst of Oud & Nieuw serveren. Lees snel verder voor ons glühwein cheesecake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 220 gram + 3 eetlepels fijne kristalsuiker;
  • Een halve theelepel kaneel;
  • 1 eetlepel maïzena;
  • 35 gram Zeeuwse bloem;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 3 blaadjes gelatine;
  • Patisse Springvorm Profi Ø22cm;
  • Bakpapier;
  • Bakspray;
  • Spatel;
  • Thermometer.

Overige benodigdheden:

  • 65 gram ongezouten roomboter;
  • 240 gram speculaas;
  • Snufje keukenzout;
  • 250 gram diepvries frambozen;
  • 100 gram cranberries;
  • Rasp en sap van 1 citroen;
  • 175 milliliter glühwein;
  • 750 gram roomkaas, Philadelphia;
  • 120 gram zure room;
  • 3 eieren, maat M;
  • Cranberries, granaatappel, rode besjes;
  • Kommetje water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Patisse Springvorm Profi Ø22cm
€ 9,49
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Pannenlikker Lepelvorm Kunststof 24cm
€ 3,39
+
BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C
Normale prijs € 9,98 Speciale prijs € 8,48
+

Recept

Het maken van de bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Smelt de roomboter in een pannetje.
  3. Verkruimel de speculaas tot fijne kruimels.
  4. Meng de speculaaskruimels, 20 gram kristalsuiker, het zout en de gesmolten boter door elkaar heen.
  5. Spray de rand van de springvorm in met bakspray en plaats een bakpapiertje op de bodem.
  6. Verdeel het speculaas mengsel gelijkmatig over de bodem.
  7. Druk de bodem met de bolle kant van een lepel stevig aan.
  8. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  9. Laat de bodem daarna afkoelen.
  10. Verlaag de oventemperatuur naar 140 graden.

Het maken van de fruitlaag:

  1. Doe de bosvruchten, cranberries, suiker, kaneel, citroensap en rasp in een pannetje.
  2. Doe een deksel op de pan en breng het goedje aan de kook.
  3. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken, totdat de cranberries zacht zijn geworden.
  4. Roer de maïzena en 50 milliliter glühwein door elkaar heen, totdat je een glad mengsel hebt.
  5. Voeg het papje aan de pan toe en verwarm het geheel, totdat het mengsel puddingdikte heeft.
  6. Haal de pan van het vuur af en laat de fruitlaag afkoelen.

Het maken van de cheesecake vulling:

  1. Zet een bakje water onder in de oven.
  2. Meng op een lage snelheid de roomkaas en 200 gram suiker door elkaar heen.
  3. Meng de bloem ook erdoorheen.
  4. Mix de zure room en het vanille extract erdoorheen.
  5. Mix goed door, totdat je een gladde crème hebt.
  6. Klop in een andere kom de eieren los.
  7. Spatel de eieren door het cheesecake beslag heen.

Het maken van de cheesecake vulling:

  1. Verdeel de fruitlaag over de bodem en laat 2 centimeter van de rand vrij.
  2. Schep het cheesecake beslag erop en verdeel dit gelijkmatig over de vorm.
  3. Strijk de bovenkant glad.
  4. Tik heel voorzichtig met de springvorm op het werkblad, zodat de luchtbelletjes eruit zijn.
  5. Zet de cheesecake in het midden van de oven.
  6. Bak de cheesecake in 75 minuten gaar.
    Tip! De taart mag na het bakken best een beetje wiebelig zijn.
  7. Doe de oven uit en zet de ovendeur op een kiertje.
  8. Laat de glühwein cheesecake minimaal 1 uur in de oven afkoelen.
  9. Zet de taart op het aanrecht en laat hem volledig afkoelen.
  10. Zet het gebak circa 6 uur in de koelkast.

Het garneren van de glühwein cheesecake:

  1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kommetje water.
  2. Doe 125 milliliter glühwein in een pannetje.
  3. Kook de glühwein voor 2 minuten.
  4. Haal de pan van het vuur af en knijp de gelatineblaadjes uit.
  5. Meng de gelatine door de warme glühwein heen.
  6. Laat het glühwein mengsel afkoelen tot 40 graden.
  7. Giet het glühwein mengsel over het midden van de cheesecake.
  8. Zet de taart 1 uur in de koelkast, zodat de bovenkant kan uitharden.
  9. Haal de glühwein cheesecake uit de springvorm en decoreer het gebak met cranberries en rode bessen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte glühwein cheesecake zien!

Ga je zelf met dit recept een glühwein cheesecake maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Maak een foto van de lekkernij en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.
Flag of Germany