• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kerst drip cake met snoep recept

Je bent vast nog wel op zoek naar een lekkere taart voor op de hapjes tafel met Kerst hé? In dit recept laten we zien hoe je een heerlijk gevulde Kerst drip cake met snoep kunt maken. Deze taart is gevuld met een aardbeienvulling, maar je kunt natuurlijk gewoon de vulling gebruiken die je zelf het allerlekkerste vindt. De taart heeft een mooie drip en bovenop de taart hebben we allemaal verschillende soorten snoep in het thema Kerst gelegd. Daardoor ziet de taart er extra leuk uit natuurlijk kun je de snoepjes lekker opsmullen. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je deze Kerst drip cake kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga aan de slag!

± 4 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 10 personen

Je bent vast nog wel op zoek naar een lekkere taart voor op de hapjes tafel met Kerst hé? In dit recept laten we zien hoe je een heerlijk gevulde Kerst drip cake met snoep kunt maken. Deze taart is gevuld met een aardbeienvulling, maar je kunt natuurlijk gewoon de vulling gebruiken die je zelf het allerlekkerste vindt. De taart heeft een mooie drip en bovenop de taart hebben we allemaal verschillende soorten snoep in het thema Kerst gelegd. Daardoor ziet de taart er extra leuk uit natuurlijk kun je de snoepjes lekker opsmullen. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je deze Kerst drip cake kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 220 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 200 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • Optioneel: smaakaroma naar keuze;
  • Fruitvulling (of andere vulling naar keuze);
  • Brand New Cake Drip Rood;
  • Taartpan rond 15 centimeter;
  • Spuitzakken;
  • Sprinkles naar keuze;
  • Taartkarton;
  • Druiprek;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel wit.

Overige benodigdheden:

  • 3,5 ei;
  • 275 milliliter water;
  • 300 gram ongezouten roomboter;
  • Snoepgoed en/of chocolaatjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake geconcentreerde aroma Vanille 30ml
€ 4,59
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
BrandNewCake Drip Rood 180g
€ 8,99
+
Kitchen Craft Taartpan Rond losse bodem Ø15 x 8cm
€ 18,30
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Sprinkles Christmas Stockings 90g
€ 6,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Taartkarton Fuchsia/Zwart Ø18cm per stuk
€ 0,47
+
  • 1 x € 0,47
    Totaal: € 0,47
  • 10 x € 0,42
    Totaal: € 4,24
    10% korting
  • 25 x € 0,40
    Totaal: € 9,98
    15% korting
  • 50 x € 0,38
    Totaal: € 18,76
    21% korting
  • 100 x € 0,33
    Totaal: € 32,67
    31% korting
BrandNewCake Kleurstof Gel Wit 35gr
€ 3,29
+
Patisse Koel/Druip Rek Rond 32cm
€ 7,99
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden.
  2. Vet de taartpan in met boter.
  3. Doe de biscuit-mix, de eieren en 25 milliliter water in een kom.
  4. Meng dit op de hoogste snelheid in 7 tot 8 minuten door elkaar heen.
  5. Mix het daarna nog 2 tot 3 minuten op een lage snelheid.
  6. Schep het beslag in de ingevette taartpan.
  7. Bak de biscuit in ongeveer 35 minuten gaar.
  8. Stort de biscuit op de kop op een afkoelrooster en laat hem volledig afkoelen.

Het maken van de vulling:

  1. Mix de Botercrème-mix en 250 milliliter water door elkaar heen.
  2. Laat dit mengsel minimaal 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de 300 gram roomboter in ongeveer 5 minuten zalvig.
  4. Voeg het botercrème-mengsel beetje bij beetje toe aan de boter.
    Tip! Mix steeds volledig door totdat je het volgende deel toevoegt.
  5. Meng net zo lang totdat je een gladde massa hebt.
    Tip! Voeg een smaakaroma toe als je dit wilt.
  6. Kleur de botercrème wit met de witte kleurstof gel, zodat de gele gloed verdwijnt.

Het vullen van de taart:

  1. Zaag de biscuit in 3 gelijke lagen.
  2. Vul de spuitzak met de botercrème en knip een puntje van de zak af.
  3. Spuit op de onderste laag een lijn rondom de rand van de biscuit.
  4. Schep binnen deze rand de fruitvulling.
  5. Plaats de middelste laag hier bovenop.
  6. Bestrijk deze laag met een dun laagje botercrème.
  7. Leg de laatste laag erop.
  8. Smeer de gevulde biscuit af met de overige botercrème.
  9. Strijk de crème glad met een paletmes.
  10. Maak ook de bovenkant vlak. 

Het decoreren van de Kerst drip cake:

  1. Verwarm de drip door het ongeveer 30 seconden in de magnetron te zetten en elke keer krachtig te schudden.
  2. Haal het flesje uit de magnetron als de drip vloeibaar is geworden.
  3. Richt de punt van het flesje boven de rand van de biscuit en knijp in het flesje.
  4. Laat de drip op de taart druipen en drip zodoende de hele bovenkant van de taart.
  5. Decoreer de bovenkant met snoepgoed.
  6. Versier de zijkant van de kerst drip cake met sprinkles.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw kerst drip cake met snoep met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke Kerst drip cake met snoep gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany