Benodigdheden uit onze webshop:
- 150 gram Callebaut Chocolade Callets Melk;
- Chocolade Holvorm Halve Bol (2x) Ø100 mm;
- 100 gram Caramel Zeezout.
Overige benodigdheden:
- Bolletjes ijs;
- Stukjes brownie.
Wij hebben ervoor gekozen om een bolletje ijs en een brownie onder de chocolade dome te leggen. Uiteraard kun je alles wat je maar wilt onder de dome leggen, zodat het een toetje wordt die helemaal naar jouw wens (of de wens van jouw gasten) is. Spuit bijvoorbeeld nog een toefje slagroom naast het ijs of vervang het ijs voor bavarois. Zodoende kun je allerlei dingen aanpassen, weglaten of juist toevoegen waarmee je op het dessert jouw eigen stempel drukt.
Wij hebben ervoor gekozen om de chocoladebollen van melkchocolade te maken, maar uiteraard kun je zelf kiezen welke chocolade je hiervoor gebruikt. Zo kun je ook prima pure, witte of zelfs gold chocolade gebruiken. Daarnaast zou je in plaats van warme caramelsaus ook gesmolten chocolade over de bollen heen kunnen laten lopen. Kortom: je kunt dit recept helemaal naar eigen wens maken door lekker met de ingrediënten te variëren. Dat vinden wij zo leuk aan dit nagerecht!
Heb jij met dit recept dessert domes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!