• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Recept voor Chocoladerepen

Chocolade is misschien wel een van de meest geliefde lekkernijen ter wereld. Chocolade is in allerlei verschillende smaken te vinden, waardoor de kans groot is dat er een smaak tussen zit die jij lekker vind. Tegenwoordig is het helemaal hip om chocolade te decoreren met allerlei vrolijke (en lekkere!) decoratie.
± 1 uur bereidingstijd 5 personen
Chocolade is misschien wel een van de meest geliefde lekkernijen ter wereld. Chocolade is in allerlei verschillende smaken te vinden, waardoor de kans groot is dat er een smaak tussen zit die jij lekker vind. Tegenwoordig is het helemaal hip om chocolade te decoreren met allerlei vrolijke (en lekkere!) decoratie.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram chocolade in een smaak naar keuze;
  • Chocolademal tablet;
  • Nootjes;
  • Gekonfijte vruchten;
  • Smarties;
  • Sprinkles;
  • Bain marie pan;
  • Kom;
  • Spatel;
  • Thermometer. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 1kg
€ 19,49
+
Martellato Chocolademal Tablet (3x) 150x70x11mm
€ 21,99
+
Hendi Bain-Marie Pan 1L
€ 22,99
+
DV Bresiliennenootjes Grof 700g
€ 11,09
+
BrandNewCake Mini Choco's 250g
€ 6,00
+
Beslagkom kunststof, 36 cm.
€ 12,79
+
Pannenlikker Hendi kunststof 25cm
€ 5,69
+
BrandNewCake Digitale Thermometer/Timer -50 tot 300°C
€ 15,98
+
Rozijnen 350g
€ 3,19
+
BrandNewCake Sugar Strands Pastel Mix 80gr.
€ 2,79
+

Recept

  1. Smelt 200 gram chocolade au bain-marie.
  2. Tempereer de gesmolten chocolade met de 100 gram overgebleven chocolade tot de juiste temperatuur.
  3. Leg ondertussen de ingrediënten klaar die je in of op de reep als vulling wilt hebben.
  4. Vul de chocoladevormen met chocolade, maar zorg dat er voldoende ruimte overblijft voor de ingrediënten.
  5. Tik een paar keer met de chocoladevorm op tafel, zodat de chocolade zich geleidelijk verspreid en eventuele luchtbelletjes verdwijnen.
  6. Strooi de door jou gekozen decoratie op de chocolade en druk dit licht aan. Wil je de decoratie liever echt in de reep hebben? Roer ze dan door de chocolade voordat je deze in de chocoladevorm giet. Zorg er hierbij voor dat je niet te lang wacht met het gieten, de chocolade dient vloeibaar te blijven.
  7. Geef de chocolade voldoende tijd om uit te harden .
  8. Zodra de chocolade stijf is geworden, kun je de repen uit de vorm lossen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw chocoladerepen met ons!

Heb jij ook dit recept voor chocoladerepen uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw chocoladerepen niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!
Flag of Germany