• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocoladetaart met frambozen recept

Mmm, wat ziet deze chocoladetaart met frambozen er lekker uit en dat is die ook! Met deze taart maak je iedere chocoladeliefhebber blij, want de taart bestaat zowel van binnen als buiten uit chocolade. De chocolade hebben we gecombineerd met frambozen, wat zorgt voor een verrukkelijke smaak sensatie. Je kunt deze taart serveren op verjaardag met kopje koffie of thee, maar wij vinden het ook een heerlijk dessert. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze taart kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd 10 personen
Mmm, wat ziet deze chocoladetaart met frambozen er lekker uit en dat is die ook! Met deze taart maak je iedere chocoladeliefhebber blij, want de taart bestaat zowel van binnen als buiten uit chocolade. De chocolade hebben we gecombineerd met frambozen, wat zorgt voor een verrukkelijke smaak sensatie. Je kunt deze taart serveren op verjaardag met kopje koffie of thee, maar wij vinden het ook een heerlijk dessert. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze taart kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

enodigdheden uit onze webshop:

  • 280 gram suiker;
  • 30 gram bloem;
  • 75 gram amandelmeel;
  • 75 gram poedersuiker;
  • 100 milliliter slagroom, gezoet;
  • 2,8 gram gelatineblaadjes;
  • 450 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • 25 gram glucose;
  • 50 gram cacaopoeder;
  • 8 gram gelatinepoeder;
  • 23 gram amandelen;
  • 35 gram Callebaut Chocolade Callets Melk, gesmolten;
  • Taartkarton;
  • Springvorm Ø26 centimeter;
  • Bakring Ø26 centimeter;
  • Bakpapier;
  • Paletmes.

Overige benodigdheden:

  • 150 gram eiwit;
  • 100 gram frambozenpuree;
  • 780 gram diepvriesframbozen;
  • 1 liter slagroom, ongezoet;
  • 120 gram eidooier;
  • 190 milliliter water;
  • 70 gram chocolade koekjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Gezoet 200ml
€ 0,99
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 1kg
€ 18,99
+
BrandNewCake Glucosestroop 375g
€ 5,29

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
BrandNewCake Gelatinepoeder (220 Bloom) 200g
€ 11,49
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 400g
€ 8,49
+
Taartkarton Goud/Wit Ø28cm per stuk
€ 0,57
+
  • 1 x € 0,57
    Totaal: € 0,57
  • 10 x € 0,51
    Totaal: € 5,08
    11% korting
  • 25 x € 0,48
    Totaal: € 12,10
    15% korting
  • 50 x € 0,46
    Totaal: € 22,99
    19% korting
  • 100 x € 0,40
    Totaal: € 39,93
    30% korting
Taartring Aluminium Ø26 x 5cm
€ 12,18

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Deglon Paletmes / Glaceermes 25cm
€ 8,99
+
Molen de Hoop Halve Amandelen 150g
€ 4,99
+
Patisse Springvorm Silver-Top Ø26cm
€ 15,98
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Meng de poedersuiker en amandelmeel door elkaar heen om de broyage te maken.
  4. Meng het eiwit, 35 gram suiker en amandelmeel door de broyage heen.
  5. Giet het beslag in de springvorm.
  6. Bak de biscuit in 24 minuten gaar.
  7. Laat de biscuit na het bakken afkoelen.

Het maken van de frambozenmousse:

  1. Pureer 250 gram diepvries frambozen.
  2. Zeef de pitjes eruit.
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  4. Klop de gezoete slagroom lobbig.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit.
  6. Maak de frambozenpuree een beetje warm in de magnetron.
  7. Los de gelatine op in de frambozenpuree.
  8. Spatel de slagroom door de frambozenpuree heen.
  9. Doe de frambozen mousse in een spuitzak.
  10. Leg de ring op een bakplaat/bord met bakpapier.
  11. Spuit de mousse in de ring en bestrooi met 30 gram diepvries frambozen.
  12. Laat het geheel hard worden in de vriezer.

Het maken van de chocolademousse:

  1. Verwarm 225 gram slagroom en de pure chocolade in een pan, totdat alle callets zijn gesmolten. Tip! Zorg ervoor dat het mengsel niet te warm wordt.
  2. Klop de eidooiers op.
  3. Verwarm 120 gram suiker en 40 milliliter water in een pan, totdat de suiker is gesmolten.
  4. Meng de eidooiers door het suikerwater heen.
  5. Klop 675 gram slagroom luchtig.
  6. Meng de ganache door het eidooier mengsel heen.
  7. Spatel tot slot de luchtige slagroom erdoorheen.
  8. Verdeel de chocolademousse over een plaat en zet het koud.

Het maken van de glacage:

  1. Kook 100 milliliter slagroom in met 125 gram suiker, 110 milliliter water en de glucose.
  2. Week de gelatine poeder in 40 milliliter water.
  3. Voeg de cacaopoeder toe een het roommengsel en laat het doorkoken.
  4. Meng de gelatine er ook doorheen.
  5. Zeef de massa in een kom en laat het afkoelen.

Het maken van de praliné bodem:

  1. Maal de chocolade koekjes en halve amandel in een keukenmachine. Tip! Maal ze niet helemaal fijn!
  2. Meng de chocoladekoekkruimels, halve amandelen en gesmolten chocolade door elkaar heen.
  3. Rol tussen 2 vellen bakpapier de bodem uit tot een dikte van 3 millimeter.
  4. Steek met een bakring met een diameter van 26 centimeter de bodem uit.

Het opbouwen van de chocoladetaart met frambozen:

  1. Leg de praliné bodem op het taartkarton.
  2. Leg de biscuitbodem er bovenop.
  3. Verdeel de frambozenmousse eroverheen en daarna de chocolademousse.
  4. Smeer de taart af met glacage.
  5. Garneer de bovenkant met frambozen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw chocoladetaart met frambozen met ons!

Heb jij zelf met dit recept een chocoladetaart met frambozen gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de taart te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany