Je hebt vast weleens van bananenbrood gehoord, maar wist je al dat je ook bananenbrood met dadels kunt bakken? Deze lekkernij is van zichzelf niet al te ongezond en door de dadels al helemaal niet! Dadels zijn namelijk een bron van goede voedingsstoffen. Dit baksel is ook nog eens super makkelijk en simpel om te maken. Ook is dit recept ideaal als je nog een paar oude bananen thuis hebt liggen. Reden genoeg dus om dit brood eens te gaan bakken. Lees snel verder voor ons recept voor bananenbrood met dadels en ga snel aan de slag!
Wat zijn dadels?
Dadels zijn vruchten die tot de groep steenvruchten behoren. Ze groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. De dadels kun je zowel vers als gedroogd eten en zijn enorm gezonde vruchten die positief bijdragen aan je gezondheid! Het fijne aan dadels is dat ze lekker zoet zijn en daardoor een ideaal tussendoortje zijn. Win-win dus!Benodigdheden uit onze webshop:
- 180 gram Molen de Hoop Patentbloem;
- 80 gram dadels, zonder pit en fijngehakt;
- 10 gram vanille bourbon;
- 8 gram bakpoeder;
- Optioneel: 60 gram gehakte noten (bijvoorbeeld walnoten of pecannoten).
Overige benodigdheden:
- 4 rijpe bananen;
- 75 gram gesmolten roomboter;
- Een snufje zout;
- 1 theelepel kaneelpoeder;
- Een halve theelepel nootmuskaat.