• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bananenbrood met overgebleven paaseitjes recept

Houd jij na Pasen ook altijd paaseitjes over? Dan is het natuurlijk zonde om ze weg te gooien. En dat is trouwens ook helemaal niet nodig, want je kunt er nog allerlei lekkere dingen mee maken. Maak er bijvoorbeeld deze heerlijke bananenbrood mee. Dit brood lijkt wat meer op cake dan brood, wat in combinatie met de chocolade eitjes echt super lekker is. Lees dus snel verder voor het recept!

± 1.5 uur bereidingstijd 8 personen

Houd jij na Pasen ook altijd paaseitjes over? Dan is het natuurlijk zonde om ze weg te gooien. En dat is trouwens ook helemaal niet nodig, want je kunt er nog allerlei lekkere dingen mee maken. Maak er bijvoorbeeld deze heerlijke bananenbrood mee. Dit brood lijkt wat meer op cake dan brood, wat in combinatie met de chocolade eitjes echt super lekker is. Lees dus snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 1 theelepel BrandNewCake vanille extract;
  • 1 theelepel baking soda;
  • 200 gram suiker;
  • 250 gram bloem;
  • Snufje zout;
  • Cakevorm;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • Handvol paaseitjes;
  • 2 grote eieren;
  • 3 rijpe bananen;
  • 60 milliliter melk;
  • 125 gram boter;
  • Optioneel: 1 extra banaan voor de bovenkant.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake geconcentreerde aroma Vanille 30ml
€ 4,59
+
Arm & Hammer Bakzout 454 gram
€ 2,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Cake Bakvorm 25x11x7cm
€ 10,79
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
  3. Doe de suiker en de boter in een kom. 
  4. Klop dit goed door elkaar heen.
  5. Voeg de eieren toe en mix nog even goed.
  6. Roer nu de melk en de vanille extract erdoorheen. 
  7. Doe de baking soda, bloem en het zout bij het mengsel en roer dit goed om. 
    Tip! Dit hoef je niet lang te kloppen, als het maar gemengd is. 
  8. Prak de bananen met een vork of pureer ze in een blender. 
  9. Roer de gepureerde bananen door het beslag heen.
  10. Spatel tot slot de chocolade paaseitjes door het beslag heen. 
    Tip! Als je wilt, kun je de eitjes eerst fijn hakken. Dit hoeft niet.
  11. Doe het beslag in het bakblik. 
  12. Wil je een banaan toevoegen? Snijd deze door midden en druk hem met de bolle kant in het beslag.
  13. Bak de bananenbrood in 60 minuten gaar.
  14. Laat hem daarna afkoelen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw bananenbrood met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke bananenbrood gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany