Bij deze dadelcake lik je letterlijk en figuurlijk je vingers af, want wat is ‘ie lekker en een beetje sticky! De gedroogde dadels worden voor deze cake in kleine stukjes gesneden en geweekt en dan verwerkt samen met diepe smaken als basterdsuiker en golden syrup. Dat is een stroop die vaak in Engelse recepten wordt gebruikt en die een beetje lijkt op onze keukenstroop van de pannenkoeken, maar de smaak is wat meer toffee-achtig en heel licht zout. Loopt het water al in je mond? Dadels zijn behalve lekker ook nog heel gezond, er zitten heel veel vitamines, mineralen en vezels in en ze zijn goed voor je botten. Alweer een reden om deze cake gauw te bakken! Lees snel verder voor ons dadelcake recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram dadels gedroogd;
- 8 gram BrandNewCake Bakpoeder;
- 200 gram molen de Hoop Patentbloem;
- 100 gram Lichte Basterdsuiker Van Gilse;
- 60 milliliter Lyle’s golden Syrup;
- 100 gram BrandNewCake Caramel;
- 10 gram Vanille Extract Bourbon;
- Nordic Ware Elegant Party Tulband Bakvorm;
- BrandNewCake Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 180 milliliter water;
- 90 gram ongezouten roomboter;
- 2 eieren, maat M;
- Snufje zout.