Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram patentbloem;
- 30 gram maïzena;
- 150 gram suiker;
- 100 gram bigarreaux;
- Snufje zout;
- Tulband Pan PME Ø22 cm;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 160 gram ongezouten roomboter;
- 9 eieren;
- Rasp van 2 citroenen.
Het voordeel van een tulbandcake, is dat je deze gemakkelijk kunt bewaren. Je kunt deze cake namelijk luchtdicht verpakt circa 5 dagen bewaren op het aanrecht. Het is wel belangrijk dat de cake eerst volledig is afgekoeld. Krijg je de cake niet binnen 5 dagen op? Dan kun je het gebak ook invriezen. In de vriezer blijft de cake tot wel 3 maanden goed.
Wij zijn dol op tulband cakes. Ze zijn over het algemeen niet heel moeilijk om te maken en zien er door de vorm prachtig uit. Je vindt op onze blog dan ook een hele hoop tulband cake recepten. Van een heerlijke ananas tulbandcake tot aan triple chocolate tulbandcake. Wij hebben echt voor ieder wat wils. Bekijk al onze andere tulbandcake recepten hier!
Wij hebben deze cake gebakken in de tulband pan van PME, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat jij een andere vorm mooier vindt. Op onze site vind je een groot assortiment aan uiteenlopende tulband bakvormen, dus er is keuze genoeg. Van een prachtige bloem bakvorm tot aan een hartjes bakvorm, je vindt er echt van alles! Shop alle Nordic Ware tulband bakvormen hier!
Heb jij zelf met dit recept een moskovische tulband cake gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de cake is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de tulbandcake te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!