Een tulband valt altijd in de smaak. Vaak heb je wel een paar standaard tulband recepten in je repetoire, maar deze ananastulband is net even anders. Er gaat ananassmaakstof door het beslag en door de topping van mascarpone, maar er zitten ook stukjes ananas in de cake. Je maakt er helemaal een ticket to the tropics van door nog wat kokosrasp aan het beslag toe te voegen. De vormen van Nordic Ware maken van elke tulband een feestje. We kozen hier voor de braided. Vet je vorm zorgvuldig in zodat de tulband er netjes uit komt, maar geen paniek bij een kleine beschadiging, lekkere lik topping erop en niemand die het ziet. Ogen dicht en je waant je op een zonnig resort! Lees snel verder voor ons ananas tulbandcake recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 740 gram kristalsuiker;
- 410 gram bloem + een klein beetje;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 1 theelepel bakingsoda;
- Een halve theelepel zout;
- Lórann ananas smaakstof;
- Grote Nordic Ware tulbandvorm (wij gebruikten de Nordic Ware Braided Tulbandvorm van 2,5 l);
- 2 spuitzakken;
- 250 gram suikerbakkerspoeder;
- Optioneel: wat poedersuiker naar smaak.
Overige benodigdheden:
- 470 milliliter water;
- 1 verse schijf ananas, in stukjes gesneden;
- 250 gram ananasblokjes;
- 220 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 250 gram zure room ;
- 4 eieren, maat M;
- 250 gram mascarpone;
- 1 eetlepel melk.