• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Het recept voor een ananas tulbandcake met mascarpone

Een tulband valt altijd in de smaak. Vaak heb je wel een paar standaard tulband recepten in je repetoire, maar deze ananastulband is net even anders. Er gaat ananassmaakstof door het beslag en door de topping van mascarpone, maar er zitten ook stukjes ananas in de cake. Je maakt er helemaal een ticket to the tropics van door nog wat kokosrasp aan het beslag toe te voegen. De vormen van Nordic Ware maken van elke tulband een feestje. We kozen hier voor de braided. Vet je vorm zorgvuldig in zodat de tulband er netjes uit komt, maar geen paniek bij een kleine beschadiging, lekkere lik topping erop en niemand die het ziet. Ogen dicht en je waant je op een zonnig resort! Lees snel verder voor ons ananas tulbandcake recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 24 uur wachttijd 12 personen
Een tulband valt altijd in de smaak. Vaak heb je wel een paar standaard tulband recepten in je repetoire, maar deze ananastulband is net even anders. Er gaat ananassmaakstof door het beslag en door de topping van mascarpone, maar er zitten ook stukjes ananas in de cake. Je maakt er helemaal een ticket to the tropics van door nog wat kokosrasp aan het beslag toe te voegen. De vormen van Nordic Ware maken van elke tulband een feestje. We kozen hier voor de braided. Vet je vorm zorgvuldig in zodat de tulband er netjes uit komt, maar geen paniek bij een kleine beschadiging, lekkere lik topping erop en niemand die het ziet. Ogen dicht en je waant je op een zonnig resort! Lees snel verder voor ons ananas tulbandcake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 740 gram kristalsuiker;
  • 410 gram bloem + een klein beetje;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 1 theelepel bakingsoda;
  • Een halve theelepel zout;
  • Lórann ananas smaakstof;
  • Grote Nordic Ware tulbandvorm (wij gebruikten de Nordic Ware Braided Tulbandvorm van 2,5 l);
  • 2 spuitzakken;
  • 250 gram suikerbakkerspoeder;
  • Optioneel: wat poedersuiker naar smaak.

Overige benodigdheden:

  • 470 milliliter water;
  • 1 verse schijf ananas, in stukjes gesneden;
  • 250 gram ananasblokjes;
  • 220 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 250 gram zure room ;
  • 4 eieren, maat M;
  • 250 gram mascarpone;
  • 1 eetlepel melk.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
LorAnn Super Sterke Smaakstof Ananas 3,7ml
€ 1,99
+
Nordic Ware Braided Tulband Bakvorm
€ 49,95
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
BrandNewCake Bakzout 100gr.
€ 2,19
+

Recept

Het maken van de sticky ananasstukjes:

  1. Doe het water en 400 gram suiker in een pan en zet deze op een laag vuur, totdat de suiker is opgelost.
  2. Doe de stukjes verse ananas bij de pan in en laat het circa 40 minuten op een laag vuur pruttelen.
  3. Haal de stukjes ananas uit de pan als de kleur naar wens is.
  4. Laat de stukjes een dag drogen op een vel bakpapier.

    Let op! De sticky ananasstukjes zijn puur ter decoratie. 

Het maken van de tulbandcake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Vet de tulbandvorm in met boter.
    Tip! Verdeel de boter met een kwastje, zodat alle randen goed zijn ingevet.
  3. Verdeel een laagje bloem over de bakvorm.
  4. Houd daarna de vorm op de kop, zodat de overtollige bloem eruit valt.
  5. Klop de boter met 340 gram suiker romig.
  6. Meng 2 druppels smaakstof en de eieren er 1 voor 1 doorheen, totdat ze volledig door het mengsel zijn opgenomen.
  7. Meng in een andere kom 410 gram bloem, bakpoeder, bakingsoda en zout door elkaar heen.
  8. Meng het botermengsel, de ananasblokjes en de zure room er ook doorheen.
  9. Doe het beslag in de spuitzak en knip er een grote punt af.
  10. Spuit het beslag in de vorm.
    Tip! Door dit te doen, zorg je ervoor dat alle naadjes van de vorm goed zijn bedekt.
  11. Tik even zachtjes met de vorm op het aanrecht.
  12. Bak de cake in 60 minuten goudbruin en gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de cake, als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar.
  13. Laat de tulband 5 minuten staan.
  14. Los de cake daarna op een rooster en laat ‘m daar volledig op afkoelen.

Het maken van de mascarpone ananas crème:

  1. Meng de mascarpone, suikerbakkerspoeder, melk en 1 druppel smaakstof tot een gladde crème.
  2. Vul de spuitzak met de crème.
  3. Leg de spuitzak voor 10 minuten in de koeling.
  4. Verdeel eventueel wat poedersuiker over de cake heen.
  5. Knip het uiteinde van de spuitzak af.
  6. Spuit de crème op de bovenkant van de tulband.
  7. Decoreer de cake met de sticky ananasstukjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw ananas tulband cake met ons!

Heb jij met ons recept zelf een verrukkelijke ananas tulband cake gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen.

Flag of Germany