Ken jij faultline koekjes al? Dat zijn koekjes waarbij het net lijkt alsof er een breuklijn in de koekjes zit. Deze breuklijn hebben wij opgevuld met vrolijke eetbare strooisels, maar dat kun je natuurlijk ook met bijvoorbeeld royal icing doen. Wij vinden het heel erg leuk om deze vrolijke koekjes uit te delen tijdens Pasen. Serveer ze bijvoorbeeld na de paasbrunch bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd geworden naar hoe je deze faultline koekjes voor Pasen kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
Wat zijn faultline koekjes?
De Engelse term ‘faultline’ kun je letterlijk vertalen naar het Nederlandse woord ‘breuklijn’. Dat zegt ook gelijk wat faultline koekjes zijn: koekjes met een ‘breuklijn’ erin. De faultline cake (een taart met een ‘breuklijn)’ bestaat al wat langer en klinkt je misschien wat bekender in de oren. Deze koekjes zijn daar een variant op. Door de koekjes op een bepaalde manier op te spuiten en te decoreren, lijkt het net of er een breuklijn op zit. Dat vinden wijzelf er best wel tof uitzien, het is weer een hele andere manier van koekjes versieren dan dat je gewend bent. Bovendien zie je in Nederland nog niet zoveel faultline cookies, wat het extra leuk maakt om ze eens te maken.Benodigdheden uit onze webshop:
- 225 gram patentbloem;
- 75 gram BrandNewCake Suikerbakkerspoeder;
- Smaakstof naar keuze;
- Deegroller;
- Latjes t.b.v. deeg uitrollen (set 6);
- Bakplaat;
- Bakpapier;
- Uitsteker eivorm;
- Uitsteker kartel rond;
- BrandNewCake Confetti Eitjes;
- 250 gram rolfondant;
- Colour Mill Kleurstof Pastel Set/6.
Overige benodigdheden:
- 125 gram roomboter, op kamertemperatuur;
- Snufje zout;
- Half ei, maat M.