• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mini cheesecakes voor Pasen recept

Pasen komt er weer aan! Reden genoeg dus om weer allerlei lekkere Paas baksels te maken. Maak bijvoorbeeld eens deze super leuke mini cheesecakes voor Pasen. Door de pastelkleuren staan deze gebakjes super leuk op tafel tijdens de paasbrunch. Daarnaast zijn het ook hele leuke traktaties om tijdens de paasdagen uit te delen. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

± 1 uur bereidingstijd ± 12 uur wachttijd 6 personen

Pasen komt er weer aan! Reden genoeg dus om weer allerlei lekkere Paas baksels te maken. Maak bijvoorbeeld eens deze super leuke mini cheesecakes voor Pasen. Door de pastelkleuren staan deze gebakjes super leuk op tafel tijdens de paasbrunch. Daarnaast zijn het ook hele leuke traktaties om tijdens de paasdagen uit te delen. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram biscuitkoekjes;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 215 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 4 gram gelatine blaadjes;
  • 1,5 theelepel vanille-extract;
  • Brand New Cake Kleurstof Gels Paars, Geel, Blauw en Roze;
  • Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • Brand New Cake Confetti Ei Vormpjes Metallic;
  • 6 bakringen Ø7 centimeter;
  • Acetaatfolie;
  • 5 spuitzakken;
  • Ster spuitmondje.

Overige benodigdheden:

  • 370 gram roomkaas;
  • 60 gram ongezouten roomboter;
  • 66,5 milliliter water;
  • 66,5 milliliter melk;

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Paars 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Licht Geel 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Blauw 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Roze 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 800g
€ 10,99
+
BrandNewCake Confetti Ei Vormpjes 70gr.
€ 3,70
+
Taartring Exoglass 7x1,7cm set/6
€ 23,69
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #6B
€ 1,98
+
BrandNewCake Kruimelbodemmix (Digestive Crumbs) 400g
€ 3,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 12 cm x 20 m
€ 9,29
+

Recept

Het maken van de cheesecakes:

  1. Zet de bakringen op een plaat.
  2. Plaats aan de binnenkant van elke ring acetaatfolie.
  3. Verkruimel de biscuitkoekjes.
  4. Smelt de boter in een pannetje.
  5. Meng de boter met de koekkruimels.
  6. Verdeel dit over de bakringen en druk het goed aan.
    Tip! Dit gaat gemakkelijk met de bolle kant van een lepeltje.
  7. Zet het even in de koelkast.
  8. Leg de gelatine blaadjes in een bakje met koud water.
  9. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  10. Verwarm 2 eetlepels slagroom in de magnetron.
    Let op! Laat de slagroom niet koken.
  11. Knijp de blaadjes gelatine uit.
  12. Los de gelatine in de slagroom op.
  13. Haal de witte chocolade van het vuur, zodra het volledig gesmolten is.
  14. Klop de overige slagroom stijf.
  15. Doe de roomkaas in een andere kom.
  16. Mix de roomkaas zacht.
  17. Doe de slagroom, gelatine-mengsel en het vanille-extract bij de roomkaas in.
  18. Mix dit tot een egaal mengsel.
  19. Giet de witte chocolade langzaam bij het mengsel in.
  20. Blijf ondertussen goed mixen.
  21. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes.
  22. Kleur elk bakje in de gewenste kleur.
  23. Zet de spuitzakken klaar in een hoge beker.
  24. Vul de spuitzakken met de verschillende kleuren vulling.
  25. Knip het puntje van de spuitzak met de paarse vulling af.
  26. Spuit op alle bodems een laagje van de paarse vulling.
  27. Doe dit ook met blauwe, roze en gele vulling.
  28. Laat de cheesecakes minimaal 12 uur in de koeling opstijven.

Het maken van de topping:

  1. Doe de Crème Chantilly-mix, het water en de melk in een kom.
  2. Mix dit in 3 minuten op hoge snelheid tot een luchtige crème.
  3. Voeg eventueel wat smaakstof of kleurstof toe.
  4. Doe het ster spuitmondje in de spuitzak.
  5. Vul de spuitzak met de crème chantilly.
  6. Leg de spuitzak een kwartier in de koeling.
  7. Haal de cheesecakes uit de koeling.
  8. Verwijder de bakring en het acetaatfolie.
  9. Spuit op elk mini cheesecake een mooie toef met de crème chantilly.
  10. Versier de gebakjes met wat sprinkles.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw mini cheesecakes voor Pasen met ons!

Heb jij zelf met dit recept mini cheesecakes voor Pasen gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw gebakjes zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany