Op een warme zomerdag gaat een koud ijsje er altijd wel in. Dit keer hebben we lekkere hazelnoot ijs gemaakt. Ook in het najaar is dit een heerlijke ijssmaak om te serveren, als bijvoorbeeld een afsluiter van een verrukkelijk diner. In dit recept hebben we gebruik gemaakt van eidooiers die dienen als emulgator en stabilisator. Daarom kun je het ijs het beste binnen een paar dagen opeten, want na een aantal dagen zal je merken dat er ijskristallen in gaan zitten. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit dessert kunt maken? Lees dan snel verder voor ons hazelnoot ijs recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 milliliter Houdbare Slagroom Melkan;
- 105 gram kristalsuiker;
- 35 gram Sosa Dextrose;
- 15 gram magere melkpoeder;
- 50 gram Patidess Smaakpasta Hazelnoot;
- 75 gram Hazelnoten Stukjes Geroosterd;
- Maatbeker met schenktuit;
- Digitale thermometer;
- Digitale keukenweegschaal;
- Garde;
- Bolzeef;
- Plasticfolie;
- Siliconen spatel.
Overige benodigdheden:
- 410 gram volle melk;
- 35 gram eidooier (circa 2 dooiers van medium ei);
- IJsmachine;
- Staafmixer;
- Bewaarbak met deksel, ten minste 1 liter.