• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bastogne parfait recept

Bastogne koekjes ken je vast al wel. Het zijn kruidige koekjes die erg lekker zijn bij een kopje koffie of thee, maar je kunt ze ook prima verwerken in allerlei verschillende baksels en desserts. In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf heerlijke parfait kunt maken. Parfait is een luxe ijssoort die je vrij eenvoudig zonder ijsmachine kunt maken. Reden genoeg dus om dat zelf eens te gaan doen, want we weten zeker dat je bij iedere Bastogne liefhebber met dit nagerecht punten gaat scoren. Lees snel verder voor ons Bastogne parfait recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 8 uur wachttijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Bastogne koekjes ken je vast al wel. Het zijn kruidige koekjes die erg lekker zijn bij een kopje koffie of thee, maar je kunt ze ook prima verwerken in allerlei verschillende baksels en desserts. In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf heerlijke parfait kunt maken. Parfait is een luxe ijssoort die je vrij eenvoudig zonder ijsmachine kunt maken. Reden genoeg dus om dat zelf eens te gaan doen, want we weten zeker dat je bij iedere Bastogne liefhebber met dit nagerecht punten gaat scoren. Lees snel verder voor ons Bastogne parfait recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram Kristalsuiker;
  • 1 Brand New Cake Vanillestokje Tahitensis;
  • 300 milliliter Houdbare Slagroom Melkan;
  • Patisse Cakevorm 30 cm;
  • Plasticfolie;
  • Brand New Cake Suikerthermometer RVS +40 tot 200°C;
  • Eventueel: Caramelsaus.

Overige benodigdheden:

  • 50 milliliter water;
  • 5 eidooiers, maat M;
  • 100 gram + iets ter decoratie Bastogne koekjes;
  • Steelpannetje.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Cakevorm 30cm
€ 7,49
+
BrandNewCake Vanillestokje Tahitensis 1st. (ca. 3gr)
Normale prijs € 3,49 Speciale prijs € 2,96
+
BrandNewCake Suikerthermometer RVS +40 tot +200°C
Normale prijs € 13,49 Speciale prijs € 11,47
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Njoy Topping Romige Caramel (500ml)
€ 7,19
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+

Recept

  1. Klop in 5 minuten op middelhoge snelheid de eidooiers op.
  2. Doe de suiker en het water in een steelpannetje.
  3. Zet het pannetje op een middelhoog vuur.
  4. Kook het suikerwater tot 118 graden.
  5. Voeg al kloppend het suikerwater aan de eidooiers toe.
  6. Klop het mengsel circa 8 minuten door, totdat de eidooiers zijn afgekoeld.
  7. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
  8. Doe het merg en de slagroom in een kom.
  9. Klop de slagroom lobbig.
  10. Meng het eidooier mengsel door de slagroom heen.
  11. Bekleed de cakevorm met plasticfolie.
  12. Giet de helft van de room in de vorm.
  13. Verdeel 50 gram Bastogne koekjes over de vorm en giet de overige room er bovenop.
  14. Verdeel de overige 50 gram koekjes over de bovenkant van de room.
  15. Dek de cakevorm af met plasticfolie.
  16. Zet de bastogne parfait voor minimaal 8 uur in de vriezer.
  17. Garneer de parfait eventueel met wat caramel saus en stukjes Bastogne.
  18. Snijd de parfait in stukjes.
  19. Eetsmakelijk!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de bastogne parfait het beste bewaren?

Ga je de bastogne parfait tijdens een diner serveren? Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat het dessert al klaar staat in de vriezer en dat je het niet meer op de dag zelf hoeft te maken. Dat kan gelukkig prima, want deze parfait blijft in de vriezer zeker een week goed. Het is daarbij wel belangrijk dat je het dessert goed verpakt in folie. Als je dat doet, kan er geen ijs vanuit de vriezer op het toetje vallen. Daarnaast raden we je aan om de caramelsaus en stukjes koek op de bovenkant er pas tijdens het serveren op te doen.

Bekijk ook eens onze andere dessert recepten!

Maak jij graag zelf desserts? Dan vind je het vast fijn om te lezen dat wij naast dit bastogne parfait recept nog ruim 150 dessert recepten op onze blog hebben staan. Met deze recepten kun je uiteenlopende toetjes maken. Zo vind je er verschillende ijs recepten, maar ook recepten voor heerlijke tiramisu's. Ben jij dol op trifles? Probeer dan eens dit recept voor een Engelse trifle met zomerfruit of dit recept voor een aardbeien dessert uit. Bekijk al onze dessert recepten hier!

Deel jouw bastogne parfait met ons!

Heb jij met dit recept bastogne parfait gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe het dessert is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de parfait te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany