• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pindakoeken recept

Pindakoeken, je zult ze vast wel kennen. Ze zijn namelijk bijna in elke supermarkt wel te vinden, maar het is natuurlijk veel lekkerder om ze zelf  te maken. Met onderstaand recept kun je heel eenvoudig zelf pindakoekjes maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

± 1 uur bereidingstijd 10 personen

Pindakoeken, je zult ze vast wel kennen. Ze zijn namelijk bijna in elke supermarkt wel te vinden, maar het is natuurlijk veel lekkerder om ze zelf  te maken. Met onderstaand recept kun je heel eenvoudig zelf pindakoekjes maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram rietsuiker;
  • 7 gram Vanillesuiker;
  • 200 gram bloem;
  • Een halve theelepel Brand New Cake Bakpoeder;
  • Snufje zout;
  • Ronde uitsteker Ø6 centimeter; 
  • Plasticfolie;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur);
  • 1 ei;
  • 150 gram gebrande ongezouten pinda's.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Rietsuiker 750g
€ 4,29
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø6cm
€ 3,59
+
Vershoudfolie 30cm x 300m**
Normale prijs € 11,79 Speciale prijs € 9,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

  1. Doe de boter, rietsuiker, zout en de vanillesuiker in een kom.
  2. Mix dit goed door elkaar heen.
  3. Klop het ei los in een kommetje.
  4. Voeg de helft van het ei aan het mengsel toe.
    Tip! De andere helft heb je later nodig.
  5. Doe de bakpoeder en de bloem bij de kom in.
  6. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
  7. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten.
  8. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
  9. Bestrooi het werkblad met wat bloem.
  10. Rol het deeg uit op het werkblad tot een dikte van circa 3 millimeter.
  11. Pak de ronde uitsteker en steek er cirkels mee uit.
  12. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  13. Leg de uitgestoken rondjes op de bakplaat.
    Tip! Zorg ervoor dat er een beetje ruimte tussen de koekjes zit.
  14. Verdeel de pinda's over de koekjes en druk ze licht aan.
  15. Bestrijk de pindakoeken met het overige deel van het ei.
  16. Bak de pindakoekjes in ongeveer 20 minuten gaar.
  17. Laat de koeken afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de pindakoeken

Je hebt met dit recept heerlijke pindakoeken kunnen maken, maar de kans is natuurlijk groot dat ze niet in één keer opgaan. Het is daarom handig om te weten hoe je de koekjes het beste kunt bewaren. Je kunt ze het best in een goed afgesloten en luchtdichte trommel bewaren. Ze blijven dan 4 tot 6 weken goed. Als je de pindakoekjes nog langer wilt bewaren, dan kun je ze ook luchtdicht verpakt invriezen. Ze blijven dan circa 3 maanden goed. 

Bekijk ook eens onze andere koekjes recepten!

Vind je het leuk om koekjes te bakken? Dan hebben we goed nieuws voor je! Op ons blog hebben we namelijk nog een hoop andere recepten staan, waarmee je heerlijke koekjes kunt bakken. Bijvoorbeeld lekkere pompoenkoekjes en voor de echte pinda liefhebber ook nog lekkere pindakaas koekjes. Ben je benieuwd naar al onze recepten voor lekkere koekjes? Bekijk ze dan hier! 

Deel jouw pindakoeken met ons!

Ga jij met ons recept zelf pindakoeken bakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw pindakoekjes zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany