Soms wil je helemaal niet kiezen, want zeg nou zelf: een afweging maken tussen het smeuïge van een lekkere boterkoek, knapperige noten en lichtzoute karamel, dat is gewoon geen doen. Daarom combineerden we al die heerlijkheid in deze boterkoekjes met karamel en walnoten. Je maakt ze in een muffinvorm, waardoor je tussen de plakjes boterkoekdeeg lekker de ruimte hebt voor je vulling. Dit recept is stressvrij. Terwijl het deeg in de koelkast rust heb je alle tijd om je karamel te maken van basterdsuiker en slagroom. Je spuit de karamel met een spuitzakje gemakkelijk in de vorm op de noten en dan kan het dekseltje erop. Banketbakkerswaardige koeken met een heerlijke smaak en zonder (keuze)stress, wij zeggen: doen! Lees snel verder voor ons boterkoekjes met caramel en walnoot recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram witte basterdsuiker;
- 200 gram fijne kristalsuiker;
- 600 gram patentbloem;
- 300 milliliter ongezoete slagroom;
- 350 gram walnoten, in stukjes;
- Deegroller;
- Bakspray;
- Muffin / Cupcake Bakvorm PME Standaard 6 stuks;
- Uitsteker Rond RVS 6cm;
- Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø10cm;
- Spuitzak;
- Plasticfolie.
Overige benodigdheden:
- 520 gram ongezouten roomboter;
- 40 milliliter melk;
- 6 gram keukenzout;
- 1 eidooier.