Taaitaai ken je vast wel hè? Deze lekkernij wordt vaak tijdens de Sinterklaas periode gegeten. Het lekkere koekje smaakt een beetje naar speculaas en anijs. De koekjes hard qua structuur en er is kracht voor nodig als je het wilt afhappen. Dit lekkers wordt vaak in uitgestoken vormpjes gebakken, bijvoorbeeld in de vorm van een sinterklaas figuurtje of van een poppetje. Je kan zelf bepalen welk vormpje je ervoor gaat gebruiken. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je zelf heerlijke taaitaai kunt bakken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
Geduld is een schone zaak
Het is niet lastig om deze koekjes te bakken, maar je hebt er wel geduld voor nodig. Het deeg moet je namelijk minstens een nacht laten rusten. Dat is natuurlijk wel handig om te weten als je deze lekkernijen wilt maken. Toch is het maken van deze koeken meer dan de moeite waard. Zelfgemaakte taaitaai is namelijk veel lekkerder dan die uit de winkel.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram roggebloem;
- 150 gram patentbloem;
- Snufje zout;
- 250 gram honing;
- 50 gram bruine basterdsuiker;
- 1 eetlepel koekkruiden;
- 8 gram bakpoeder;
- 1 eetlepel gemalen anijszaad.
Overige benodigdheden:
- 100 milliliter water;
- 1 ei, maat M.