• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Glutenvrije zandkoekjes recept

Als je glutenvrij eet wil je natuurlijk net zo goed kunnen genieten van lekkere koekjes als ieder ander. Met dit recept kun je heerlijke glutenvrije zandkoekjes bakken die perfect smaken als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze koekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

± 2 uur bereidingstijd 30 personen

Als je glutenvrij eet wil je natuurlijk net zo goed kunnen genieten van lekkere koekjes als ieder ander. Met dit recept kun je heerlijke glutenvrije zandkoekjes bakken die perfect smaken als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze koekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 7 gram BrandNewCake Vanillesuiker;
  • Snuf zout;
  • 125 gram witte basterdsuiker;
  • 280 gram boekweitmeel;
  • Bakpapier;
  • Bakplaat;
  • Uitsteker 5 centimeter.

Overige benodigdheden:

  • 225 gram Wajang margarine;
  • 1 eidooier (maat M).

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+
Molen de Hoop Boekweitmeel 1kg
€ 4,99
+
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø5cm
€ 3,59
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

  1. Doe de vanillesuiker, basterdsuiker en de margarine in een kom.
  2. Mix dit tot een luchtig mengsel.
  3. Meng de eidooier door het mengsel heen.
  4. Doe het zout en de meel bij de kom in.
  5. Kneed alles tot een glad deeg.
  6. Verpak het deeg in plasticfolie.
  7. Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  10. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  11. Kneed het deeg tot een soepel deeg.
  12. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter.
  13. Steek met de uitsteker koekjes uit.
  14. Leg de koekjes op de bakplaat.
    Tip! Maak eventueel met een vork een mooi patroon.
  15. Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten af.
  16. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Let op! De koekjes komen slof uit te oven, maar tijdens het afkoelen worden ze hard.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Geef de koekjes eens cadeau!

Het is soms best lastig om elk jaar weer opnieuw verjaardagscadeautjes te verzinnen. Daarom geven we deze tip! Maak voor iemand deze lekkere glutenvrije koekjes en verpak ze in een leuk zakje met een mooie strik eromheen. Met een lief kaartje erbij ben je helemaal klaar. Je kunt de koekjes natuurlijk ook in een mooie koektrommel stoppen. Dan kan de ontvanger van het cadeau de trommel weer gebruiken als de koekjes op zijn.

Het bewaren van de glutenvrije zandkoekjes

Je hebt met dit recept ongeveer 30 glutenvrije koekjes kunnen maken. Dat is natuurlijk een hele hoop en de kans is dan ook groot dat ze niet in één keer opgaan. Het is daarom handig om te weten hoe je deze koekjes het beste kunt bewaren. Je kunt ze het beste bewaren door ze in een goed afgesloten trommel te stoppen. De koekjes blijven dan ongeveer 4 tot 6 weken goed. Als je ze nog langer wilt bewaren, kun je ze ook invriezen. Ze blijven dan tot wel 3 maanden goed. 

Bekijk ook eens onze andere glutenvrije recepten!

Je hebt met dit recept heerlijke glutenvrije koekjes kunnen bakken, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat je eens een keer wat anders wilt maken. Op onze blog hebben wij nog een hoop andere glutenvrije recepten staan. Van heerlijke cupcakes tot aan een gezonde ontbijtcake. Wij hebben voor ieder wel wat wils. Bekijk onze glutenvrije recepten hier!

Deel jouw glutenvrije zandkoekjes met ons!

Heb jij met dit recept glutenvrije zandkoekjes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw koekjes trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany