Ben jij dol op speculaas, maar heb je een gluten- of lactose intolerantie? Dan is dit gevulde speculaas recept echt wat voor jou! In dit artikel laten we namelijk zien hoe je zelf vrij eenvoudig glutenvrije en lactosevrije speculaas koeken kunt maken. Deze koeken zijn gevuld met amandelspijs en daarvan krijg je helemaal een fijn wintergevoel. Deze speculaas is in het najaar een perfect lekkernij naast een warme kop koffie of chocolademelk met slagroom. Reden genoeg dus om 'm eens zelf te maken!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 50 gram Molen de Hoop havermeel;
- 50 gram Molen de Hoop boekweitmeel;
- 75 gram Molen de Hoop bruine basterdsuiker;
- 1 theelepel Brand New Cake Xanthaangom (bindmiddel);
- Snufje zout;
- 7 gram Brand New Cake Bakpoeder;
- 2 theelepels Brand New Cake Speculaaskruiden;
- 100 gram Brand New Cake Amandelspijs;
- 25 gram amandelschaafsel;
- Rolstok;
- Ronde uitsteker van 6 of 7 centimeter;
- Optioneel: Ronde uitsteker van 8 of 9 centimeter.
Overige benodigdheden:
- 75 gram vegan margarine;
- 1 eetlepel ongezoete sojamelk;
- Rasp van een halve sinaasappel;
- 1 ei maat M;
- Weegschaal.