• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Glutenvrije broodpudding recept

Heb je oud glutenvrij brood over? Dan is weggooien natuurlijk zonde! In plaats daarvan kun je ermee deze heerlijke glutenvrije broodpudding maken. Lekker als (stevig) ontbijt, lunch of brunch. Het is trouwens helemaal niet lastig om deze broodpudding te maken en je kunt er natuurlijk ook gewoon je eigen draai aan geven. Lees snel verder voor ons glutenvrije broodpudding recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 4 personen 5/5 (1 waardering)
Heb je oud glutenvrij brood over? Dan is weggooien natuurlijk zonde! In plaats daarvan kun je ermee deze heerlijke glutenvrije broodpudding maken. Lekker als (stevig) ontbijt, lunch of brunch. Het is trouwens helemaal niet lastig om deze broodpudding te maken en je kunt er natuurlijk ook gewoon je eigen draai aan geven. Lees snel verder voor ons glutenvrije broodpudding recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 225 gram boekweitmeel; 
  • 225 gram teffmeel;
  • 9 gram gist; 
  • 1 theelepel suiker;
  • Een kwart theelepel zout;
  • 2 theelepels Molen de Hoop Melkpoeder;
  • Bakvorm 20 centimeter;
  • Bakpapier;
  • Theelepel kaneel.

Overige benodigdheden:

  • 50 milliliter olijfolie;
  • 300 milliliter lauwwarm water;
  • 400 milliliter melk;
  • 2 eieren, maat M;
  • 40 gram kristalsuiker;
  • 100 gram blauwe bessen;
  • Ovenschaal.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Molen de Hoop Boekweitmeel 1kg
€ 4,99
+
Teff Wit Meel 500 gram
€ 3,89
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Melkpoeder 500gr
€ 7,59
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Patisse Verstelbare Cakevorm Profi 20-35cm
€ 9,99
+

Recept

Het maken van glutenvrij brood:

  1. Doe 100 milliliter water, gist en suiker in een schaaltje.
  2. Meng dit door elkaar heen totdat het water gaat schuimen.
  3. Doe beide soorten bloem, zout, melkpoeder en olijfolie in een kom.
  4. Schenk ook het watermengsel en het overige water in de kom.
  5. Kneed dit in 8 minuten door elkaar heen.
    Tip! Je krijgt dan een deeg.
  6. Laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen. 
  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  8. Bekleed een bakvorm met bakpapier. 
  9. Vorm het deeg in de bakvorm. 
  10. Bak het glutenvrij brood in 15 minuten gaar.
  11. Laat het brood afkoelen voordat je hem aansnijd.

Het maken van de glutenvrije broodpudding:

  1. Snijd ongeveer 300 gram van het glutenvrij brood in stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  3. Schil de appels en haal de klokhuizen eruit.
  4. Snijd de appels in kleine blokjes.
  5. Meng de melk, suiker en eiren door elkaar heen.
  6. Verdeel de stukjes brood over de ovenschaal.
  7. Giet het melk-mengsel eroverheen en laat het 5 minuten staan.
  8. Verdeel ook de blauwe bessen en de stukjes appel over de ovenschaal. Zorg ervoor dat alles goed is verdeeld.
  9. Strooi wat kaneel over de glutenvrije broodpudding heen.
  10. Bak de glutenvrije broodpudding in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere glutenvrije recepten!

Ben je op zoek naar nog meer recepten waarmee je glutenvrije baksels kunt maken? Bekijk dan vooral eens de recepten op ons blog, want daarop vind je een hoop recepten van glutenvrije lekkernijen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke glutenvrij suikerbrood of glutenvrije zandkoekjesGlutenvrije arepa (soort pitabroodjes)cappuccino cake; het kan allemaal. Bekijk deze en andere glutenvrije recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte glutenvrije broodpudding aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept lekkere glutenvrije broodpudding maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe jouw broodpudding is geworden. Maak een foto van jouw broodpudding en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany