• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Koekjes voor de Sint recept

Sint is in het land en dat betekent natuurlijk dat we weer volop lekkernijen in Sinterklaasthema kunnen bakken. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke koekjes voor Sint. Laat het versieren van de koekjes aan je kinderen over, dat vinden ze vast leuk om te doen. Zo bouwen je samen met hen aan nieuwe herinneringen.

± 1.5 uur bereidingstijd 20 personen

Sint is in het land en dat betekent natuurlijk dat we weer volop lekkernijen in Sinterklaasthema kunnen bakken. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke koekjes voor Sint. Laat het versieren van de koekjes aan je kinderen over, dat vinden ze vast leuk om te doen. Zo bouwen je samen met hen aan nieuwe herinneringen.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram suiker; 
  • 250 gram Zeeuwse bloem; 
  • 1 theelepel speculaaskruiden; 
  • Drip goud (Brand New Cake); 
  • Musketzaad wit (Brand New Cake); 
  • Fondantglazuur rood (Brand New Cake); 
  • 100 gram Royal Icing mix (Brand New Cake); 
  • Uitstekers; 
  • Bakpapier; 
  • Spuitzak;
  • Deegroller.

Overige benodigdheden:

  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur; 
  • 1 ei; 
  • 12 milliliter water. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Bakpapier 30cm Rol 20m
€ 6,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
€ 6,39
+
BrandNewCake Musketzaad Wit 80gr.
€ 2,79
+
BrandNewCake Fondant Glazuur Rood 300g
€ 5,89
+
BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
€ 6,29
+
BrandNewCake Uitstekers Rond Glad 12-delig
€ 13,99
+
PME Uitstekerset Vierkant set/6
€ 4,30
+
Uitstekerset Driehoek Ø3,5-6,5cm Set/3
€ 4,59
+
Uitsteker Ovaal 4 x 11 cm (2 stuks)
€ 12,18
+

Recept

  1. Maak eerst het deeg voor de koekjes. 
  2. Meng de boter, samen met de suiker en mix tot het zacht en romig is. 
  3. Voeg daarna het ei toe. 
  4. Zeef de bloem boven de kom en voeg er vervolgens de speculaaskruiden aan toe.
  5. Mix het deeg goed door. 
  6. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal één uur opstijven in de koelkast. 
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  8. Haal het deeg uit de koelkast. 
  9. Rol het deeg uit en steek er verschillende vormen uit. 
  10. Om een Sinterklaas te maken gebruik je een ovalen uitsteker en zet je er een driehoekje bovenop, dat dient als de mijter. 
  11. Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten gaar. 
  12. Haal de koekjes uit de oven en laat deze goed afkoelen. 
  13. Meng de royal icing mix met water en roer rustig door tot er een mooie witte massa ontstaat.
  14. Vervolgens de icing in een spuitzak doen. 
  15. Verwarm de gouden drip in de magnetron. 
  16. Verwarm de rode fondantglazuur au bain-marie en doe deze ook in een spuitzak. 
  17. Nu kunnen de koekjes versiert worden als cadeautjes, Sinterklaasjes, de staf van Sinterklaas en met letters. 

En smullen maar!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Sinterklaas koekjes met ons!

Heb jij met dit recept zelf lekkere koekjes voor Sinterklaas gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien, door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account.

Flag of Germany