Wil jij zelf koekjes bakken met Sinterklaas? Met ons recept kun jij zelf Sinterklaas speculaasjes maken. Deze koekjes passen namelijk perfect bij deze tijd van het jaar. In dit recept maken we de koeken met behulp van speculaasplankjes, maar je kunt het deeg ook uitrollen en uitsteken met andere vormpjes. Natuurlijk kun je altijd nog amandelschaafsel op de koeken strooien als je dat lekker vindt. Strooi dit voor het bakken over de speculaasjes heen, zodat het meegebakken wordt. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je deze Sint en Piet speculaaskoekjes kunt maken? Lees dan snel verder en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 300 gram licht basterdsuiker;
- Snufje zout;
- 500 gram Zeeuwse bloem (wat extra voor het bestuiven);
- 20 gram Brand New Cake bakpoeder;
- 10 gram Brand New Cake speculaaskruiden;
- Vershoudfolie;
- Speculaasplankjes;
- Speculaasdraad.
Overige benodigdheden:
- 225 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
- 50 milliliter karnemelk.