• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Tompouce cake recept

Tompouce ken je vast al wel, het is immers één van de meest populaire gebakjes van Nederland. Over hoe je een tompouce hoort te eten zijn de meningen nogal verdeeld, maar wat we wel zeker weten is dat dit gebak bij enorm veel mensen in de smaak valt. Wij vinden tompouce ook heel erg lekker, waardoor wij het erg leuk vinden om er allerlei varianten op te bedenken. Deze tompouce cake is daar een goed voorbeeld van. De cake ziet er niet alleen onwijs tof uit, maar smaakt ook nog eens super lekker. Bovendien is deze cake veel gemakkelijker te eten dan een tompouce. Reden genoeg dus om ‘m eens zelf te gaan maken. Bekijk hieronder ons tompouce cake recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 9 personen 5/5 (1 waardering)
Tompouce ken je vast al wel, het is immers één van de meest populaire gebakjes van Nederland. Over hoe je een tompouce hoort te eten zijn de meningen nogal verdeeld, maar wat we wel zeker weten is dat dit gebak bij enorm veel mensen in de smaak valt. Wij vinden tompouce ook heel erg lekker, waardoor wij het erg leuk vinden om er allerlei varianten op te bedenken. Deze tompouce cake is daar een goed voorbeeld van. De cake ziet er niet alleen onwijs tof uit, maar smaakt ook nog eens super lekker. Bovendien is deze cake veel gemakkelijker te eten dan een tompouce. Reden genoeg dus om ‘m eens zelf te gaan maken. Bekijk hieronder ons tompouce cake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Patisse Cakevorm 25 cm;
  • 300 gram BrandNewCake Cupcake-mix;
  • 100 gram BrandNewCake Banketbakkersroom-mix;
  • BrandNewCake Bakspray;
  • 110 gram BrandNewCake Crème Chantilly-mix;
  • Taartzaag;
  • 2 Spuitzakken;
  • BrandNewCake Spuitmondjes 1B en 1F;
  • Bakpapier;
  • 100 gram BrandNewCake Rolfondant Wit;
  • BrandNewCake Kleurstof Gel Roze;
  • Rolstok.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 180 gram ongezouten roomboter;
  • 300 milliliter water;
  • 50 milliliter melk;
  • Mesje.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Kleurstof Gel Roze 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Cupcake mix 500g
€ 4,19
+
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #1B
€ 1,98

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Cakevorm 25cm
€ 6,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 400g
€ 5,98
+
BrandNewCake Banketbakkersroom-mix 400g
€ 4,79
+
PME Rolstok kunststof 22.5 cm
€ 5,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #1F
€ 1,98
+
One Way Wegwerp Spuitzak Comfort Green 12st - 53x28cm**
€ 5,59
+
Wilton Taartzaag / Kapselzaag 25cm
€ 11,59
+
BrandNewCake Rolfondant Wit Vanille-Room 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

Het bakken van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 155°C (heteluchtoven 140°C).
  2. Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  3. Mix 3 eieren, 300 gram Cupcake-mix en 180 gram roomboter op lage snelheid door elkaar heen.
  4. Vet de bakvorm in met de bakspray. 
    Tip!
     Leg een lange strook bakpapier in het cakeblik, dan komt de cake er altijd makkelijker weer uit.
  5. Vul de bakvorm met het beslag en bak de cake in 40-50 min gaar. 
    Tip!
     Controleer altijd met een houten satéprikkertje of de binnenkant goed gaar is, deze moet er schoon uitkomen.
  6. Stort de cake omgekeerd op een rooster.
  7. Laat de cake zodoende volledig afkoelen.

Het maken van de vulling:

  1. Meng 100 gram Banketbakkersroom-mix met 250 milliliter water en 60 gram Crème Chantilly-mix.
  2. Meng door, totdat je een gladde crème hebt.
  3. Bevestig spuitmondje 1B aan een spuitzak.
  4. Doe hier de crème in.
  5. Laat de crème zodoende 1 uur in de koelkast opstijven.
  6. Mix in 2 minuten 50 gram Crème Chantilly-mix en 50 milliliter melk tot een gladde crème.
  7. Doe deze crème in de spuitzak met spuitmondje 1F.

Het opbouwen van de tompouce cake:

  1. Snijd de afgekoelde cake 1 keer doormidden met de taartzaag. 
    Tip! 
    Houd hierbij nog steeds de cake op de kop. Snijd eventueel de bolle kant van de cake eraf.
  2. Draai de 2 rechte cakelagen om.
  3. Spuit op de grootste laag cake met de banketbakkersroom een dikke laag crème.
  4. Zet deze laag in de koelkast.
  5. Kleur de witte fondant met de roze kleurstof, totdat de fondant een mooie roze kleur heeft.
  6. Rol de fondant uit tot de afmetingen ongeveer 30 bij 15 centimeter zijn.
  7. Leg de cake bakblik voorzichtig op de kop boven op de uitgerolde fondant op.
  8. Snijd met een scherp mesje de 'drip' uit de fondant.
  9. Haal de laag cake met banketbakkersroom uit de koelkast.
  10. Plaats hierbovenop de andere laag cake.
  11. Leg de uitgesneden fondant daar weer bovenop.
  12. Spuit met de witte crème toefjes of een swirl bovenop de tompouce cake.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Probeer ook onze andere cake recepten!

Eigenlijk is elk soort cake wel lekker bij een kopje koffie of thee en tegenwoordig zijn er cakes in allerlei verschillende smaken en uitvoeringen te vinden. Op onze blog hebben wij dan ook uiteenlopende cake recepten staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke chocoladecake of een heuse monchou cake? Het is trouwens ook heel erg leuk om een sheet cake te maken. Ben je benieuwd naar welke cake recepten we nog meer voor je in petto hebben? Bekijk al onze cake recepten dan hier!

Laat jouw zelfgemaakte tompouce cake aan ons zien!

Ben jij van plan om met ons recept tompouce cake te bakken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany