• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Paasnestjes recept

Ga jij tijdens Pasen de brunch verzorgen en ben je nog op zoek naar een zoet recept? Maak dan eens met ons recept deze leuke paasnestjes! De paasnestjes zijn helemaal niet lastig om te maken en zijn de perfecte lekkernij voor bij een kopje koffie of thee. Daarnaast smaken deze nestjes ook heerlijk als dessert na de brunch. Wil jij weten hoe je zelf deze paasnestjes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons paasnestjes recept!
± 1.5 uur bereidingstijd 6 personen
Ga jij tijdens Pasen de brunch verzorgen en ben je nog op zoek naar een zoet recept? Maak dan eens met ons recept deze leuke paasnestjes! De paasnestjes zijn helemaal niet lastig om te maken en zijn de perfecte lekkernij voor bij een kopje koffie of thee. Daarnaast smaken deze nestjes ook heerlijk als dessert na de brunch. Wil jij weten hoe je zelf deze paasnestjes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons paasnestjes recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 7 gram Brand New Cake Meringue poeder;
  • 188 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • 50 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel Super Geel;
  • 15 gram BrandNewCake Confetti Ei Vormpjes;
  • Siliconen Bakvorm Halve Bol Ø60h30mm;
  • Dobla Chocoladedecoratie Ei Assortiment Spikkel 18 stuks;
  • Kleurstof donkergroen;
  • BrandNewCake Spuitmondje 1A;
  • Fondant glazuur wit;
  • Spuitmondje 22;
  • 3 spuitzakken.

Overige benodigdheden:

  • Een paar druppels citroensap;
  • 113 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Meringue Poeder 150gr.
€ 7,49
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
€ 2,59
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Super Geel 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Confetti Ei Vormpjes 70gr.
€ 3,70
+
Siliconen Bakvorm Halve Bol Ø60h30mm (6)
€ 13,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Dobla Chocoladedecoratie Ei Assortiment Spikkel (156 st.)
€ 29,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Kleurstof Gel Donker Groen 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #1A
€ 1,89
+
BrandNewCake Fondant Glazuur Wit 300g
€ 5,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #22
€ 1,98
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

Het maken van het schuim:

  1. Verwarm de oven voor op 80 graden (heteluchtoven). Haal het rooster uit de oven.
  2. Doe een beetje citroensap op een keukenpapiertje.
  3. Ontvet de mengkom met het keukenpapiertje.
  4. Meng 7 gram meringuepoeder, 63 milliliter water, 63 gram suikerbakkerspoeder en een drupje gele kleurstof door elkaar heen.
  5. Meng het mengsel door, totdat je een mooi en dik schuim hebt.
  6. Spatel beetje bij beetje de overige 125 gram suikerbakkerspoeder erdoorheen. Het schuim is klaar, als het schuim er mooi glad uitziet en je er stijve pieken mee kunt trekken.
  7. Doe het schuim in de spuitzak met het spuitmondje 1A.

Het maken van de paaskransjes:

  1. Leg de siliconenvorm op de kop op het ovenrooster.
  2. Houd de spuitzak met het schuim 1 centimeter boven de bol en spuit net zo lang tot de meringue zich goed om de bol heen vormt.
  3. Sprinkle de confetti ei vormpjes over de krans heen.
  4. Laat de meringue nestjes circa 2 uur drogen in de oven.
  5. Laat de paasnestjes afkoelen en haal ze daarna van de vorm af.
  6. Verwarm een klein beetje fondant glazuur in de magnetron en doe het daarna in een spuitzak.
  7. Trek met het glazuur lijntjes over de bakjes heen.
  8. Plak op de rand van de paasnestjes de confetti ei vormpjes.
  9. Meng 50 gram Crème Chantilly-mix, 50 milliliter water en een beetje groene kleurstof gel door elkaar heen.
  10. Doe de crème in een spuitzak met spuitmondje 22.
  11. Spuit de crème in de paasnestjes.
  12. Verwarm een pannetje of een kom.
  13. Leg 1 chocoladedecoratie ei er even op, zodat de rand smelt.
  14. Plak deze aan een andere ei, zodat je 2 hele eitjes krijgt.
  15. Plaats in elk nestje 3 van deze eitjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw paasnestjes met ons!

Heb jij zelf met dit recept paasnestjes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de meringue nestjes te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreaties zien én delen met onze eigen volgers. Dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany