• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Gingerbread huisje recept

Wauw, wat ziet dit gingerbread huisje er gaaf uit! We krijgen spontaan zin in de winter en alle feestdagen. Het is wel even een werkje om dit schattige peperkoekhuisje te maken, maar het resultaat mag er zeker zijn. Doordat het huisje zoveel gezelligheid uitstraalt, is het super leuk om de lekkernij als een soort pronkstuk op een tafel, kast of dressoir te zetten. Ben je benieuwd naar ons gingerbread huisje recept? Lees dan snel verder en ga lekker aan de slag!
± 2.5 uur bereidingstijd ± 20 uur wachttijd 12 personen
Wauw, wat ziet dit gingerbread huisje er gaaf uit! We krijgen spontaan zin in de winter en alle feestdagen. Het is wel even een werkje om dit schattige peperkoekhuisje te maken, maar het resultaat mag er zeker zijn. Doordat het huisje zoveel gezelligheid uitstraalt, is het super leuk om de lekkernij als een soort pronkstuk op een tafel, kast of dressoir te zetten. Ben je benieuwd naar ons gingerbread huisje recept? Lees dan snel verder en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram bruine basterdsuiker;
  • 2 eetlepels kaneel;
  • 800 gram patentbloem;
  • 1 theelepel zout;
  • 500 gram Brand New Cake Royal Icing-mix;
  • Uitstekerset koekjeshuis 3D;
  • Boompje/hertje uitstekers;
  • Bakpapier;
  • Uitrol-latjes;
  • Deegroller;
  • 2 spuitzakken;
  • Spuitmondje glad #2;
  • Spuitmondje open ster #18;
  • 2 Brand New Cake Elastieken Spuitzak Binders;
  • Plasticfolie.

Overige benodigdheden:

  • 360 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 250 gram suikerstroop;
  • 2 eetlepels gemberpoeder;
  • 2 eieren, maat M;
  • 60 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Basterdsuiker Bruin 750gr
€ 4,29
+
Molen de Hoop Kaneel 100gr
€ 4,29
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
€ 6,29
+
Uitstekerset Koekjeshuis 3D
€ 20,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Städter Latjes t.b.v. Deeg Uitrollen Set/6
€ 13,39
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Glad #2
€ 1,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #18
€ 1,98
+
BrandNewCake Elastieken Spuitzak Binders 12st
€ 3,59
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Wilton Grip Uitsteker Kerstboom
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

Het bakken van de koekjes:

  1. Meng de boter, kaneel, gember en basterdsuiker tot een egaal mengsel.
  2. Mix de eieren en de suikerstroop er ook doorheen.
  3. Kneed tot slot de bloem en het zout door het mengsel heen.
  4. Kneed deze ingrediënten door, totdat een egaal deeg.
    Let op! Het deeg blijft een beetje plakkerig, maar dat is goed.
  5. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en verpak beide degen in plasticfolie.
  6. Leg het deeg een nachtje in de koelkast.
  7. Verwarm de volgende ochtend de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  8. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  9. Pak de helft van het deeg uit de koeling en leg het deeg tussen 2 vellen bakpapier.
  10. Rol het deeg uit tussen de uitrol latjes tot een dikte van 5 mm.
  11. Pak een diep bord en bestrooi het bord met een dun laagje bloem.
  12. Dip de uitstekers voor gebruik in de bloem.
    Tip! Als je dit doet, blijft het deeg niet aan de uitstekers plakken.
  13. Steek nu de delen van het huis uit (2 delen dak, 2 zijdes, 2 delen zijkant, 2 sierranden).
  14. Steek de deur en de ramen uit het deeg.
  15. Leg de grote koeken bij elkaar op een bakplaat en de kleinere koekjes op een andere bakplaat.
  16. Bak de gingerbread koeken in circa 20 á 25 goudbruin en gaar.
    Tip! Het kan zijn dat de kleinere koeken wat eerder
  17. klaar zijn. Houd het daarom goed in de gaten.
  18. Laat de koeken 10 minuten op de bakplaat afkoelen.
  19. Leg alle koekjes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Het versieren van de koekjes:

  1. Mix in 8 minuten de Royal Icing-mix en het water op een rustige stand tot een glanzend mengsel.
  2. Knip het uiteinde van de spuitzakken af en doe er de spuitmondjes in.
  3. Doe de helft van de icing in de spuitzak met spuitmondje #18.
  4. Leg deze spuitzak met icing weg in een vochtige schone doek.
  5. Verdun de andere helft van de icing met een paar druppels water.
    Tip! De icing moeten pieken vormen, maar de punten van de pieken moeten direct omvallen.
  6. Doe deze icing in de spuitzak met spuitmondje #2.
  7. Decoreer de delen van het peperkoekhuisje naar wens.
  8. ‘Plak’ eventueel ook suikerdecoratie op het huisje met de icing.
     Tip! Je gebruikt voor stap 7 & 8 stap de spuitzak met spuitmondje #2.
  9. Laat de icing circa 8 uur uitharden.
  10. Pak de andere spuitzak en spuit voldoende icing op de voor- en zijwanden.
  11. Duw ze stevig tegen elkaar aan.
  12. Spuit ook aan de buitenkant de delen met golfjes vast.
  13. Laat ze 1 uur drogen.
  14. Spuit de randen in waar het dak op moet komen.
  15. Leg de dakdelen er voorzichtig bovenop en duw ze tegen de andere delen koek aan, zodat ze stevig vast zitten.
  16. Spuit ook hier met de icing aan de buitenkant een mooie rand met golfjes langs, zodat de dakdelen weer aansluiten.
  17. Laat alles goed uitharden.
  18. ‘Plak’ de schoorsteen vast.
  19. Werk het huisje af door er boompjes omheen te plaatsen.
  20. Strooi eventueel wat poedersuiker over de natte icing heen.
  21. Zet lampjes in of om het huisje heen om het geheel helemaal af te maken.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw gingerbread huisje met ons!

Heb jij ook met dit recept een gingerbread huisje gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany