Zelf gangmakers maken is even een klusje. Je maakt zowel de krokante koek onderop als de cakelaag en werkt ze dan af met pure chocola en spuit er mooie witte chocoladelijntjes op, maar wat een verschil met die fabriekskoeken! Voordeel van zelf maken is dat je ook kunt variëren. Voor Pasen kan je ze bijvoorbeeld afwerken met witte chocola met een drupje gele kleurstof en dan mooie felgroene lijntjes erop. Of voor een meisjesverjaardag kleur je ze mooi roze. En voor de traditionele frambozenjam kan natuurlijk net zo goed abrikozenjam of aardbeienjam worden gebruikt. Maak er de gangmaker op jouw feestje van. Lees snel verder voor ons gangmakers recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 185 gram Zeeuwse bloem;
- 230 gram witte basterdsuiker;
- Snufje zout;
- 180 gram patentbloem;
- 30 gram maïzena;
- Een halve theelepel bakpoeder;
- Jam;
- 150 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
- 150 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
- Plasticfolie;
- Spuitzak;
- Spuitmondje rond;
- Deegroller;
- Taartring RVS Ø6 centimeter;
- Bakspray;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 290 gram ongezouten roomboter;
- 1 eidooier;
- Rasp van een citroen;
- 3 eieren.