• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kerstkransjes recept

Voor je het weet is het alweer Kerstmis en daar mogen de kerstkransjes natuurlijk niet bij ontbreken! Deze bekende kerst koekjes smaken heerlijk als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Je zou ze zelfs nog in de kerstboom kunnen hangen. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je zelf deze kerstkransjes kunt bakken? Lees dan snel verder voor het recept, want daarin laten we zien hoe je vrij eenvoudig zelf deze leuke kerstkransjes kunt bakken! 

± 1.5 uur bereidingstijd 25 personen 5/5 (1 waardering)

Voor je het weet is het alweer Kerstmis en daar mogen de kerstkransjes natuurlijk niet bij ontbreken! Deze bekende kerst koekjes smaken heerlijk als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Je zou ze zelfs nog in de kerstboom kunnen hangen. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je zelf deze kerstkransjes kunt bakken? Lees dan snel verder voor het recept, want daarin laten we zien hoe je vrij eenvoudig zelf deze leuke kerstkransjes kunt bakken! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 8 gram vanillesuiker; 
  • 150 gram witte basterdsuiker; 
  • 300 gram bloem (wat extra voor het bestuiven); 
  • Snufje zout; 
  • Parelsuiker (decoratie); 
  • Geschaafde amandelen (decoratie);
  • 100 gram Brand New Cake Royal Icing-mix; 
  • 75 gram Callebaut Chocolade Callets Melk; 
  • Kerst sprinkles;
  • Vershoudfolie;
  • Gekartelde uitsteker Ø 7 cm; 
  • Spuitmond rond; 
  • Deegroller; 
  • Bakplaat; 
  • Bakpapier; 
  • Spuitzak; 
  • Spuitmondje.

Overige benodigdheden:

  • 225 gram ongezouten roomboter; 
  • 1 eidooier; 
  • 1 losgeklopt ei; 
  • 12 milliliter water. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Parelsuiker 200gr.
€ 2,89
+
Vershoudfolie 30cm x 300m**
€ 11,79
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Amerikaanse Patentbloem 1kg
€ 3,19
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+
BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
€ 6,29
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 400g
€ 8,49
+
Sprinkles Christmas Stockings 90g
€ 6,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spuitmondje Glad RVS 8mm
€ 3,29
+
Uitstekerset Rond Gekarteld Ø3,5-6,5cm Set/3
€ 3,59
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Glad #3
€ 1,89
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Amandelschaafsel 100g
€ 2,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

  1. Doe de basterdsuiker, vanillesuiker en de boter in een kom.
  2. Klop dit tot een smeuïg mengsel.
  3. Roer de eidooier goed door het mengsel heen.
  4. Doe het zout en de bloem ook bij de kom in.
  5. Kneed dit tot een stevig koekdeeg.
  6. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal 1 uur in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 190 graden (boven- en onderwarmte).
  8. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  9. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  10. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 millimeter.
  11. Steek de koekjes uit met de uitsteker.
  12. Leg de kerstkransjes op de bakplaat.
  13. Steek met de kleine kant van een groot rond spuitmond een rondje uit in het midden.
  14. Smeer de koekjes in met het losgeklopte ei.
  15. Verdeel de parelsuiker en/of de geschaafde amandelen over de kerst koekjes heen.
  16. Bak de kerstkransjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.


Het maken van de topping:

  1. Doe de Royal icing-mix en het water in een kom.
  2. Mix het in 8 minuten goed door elkaar heen.
  3. Bevestig een spuitmondje aan de spuitzak.
  4. Doe de icing in de spuitzak.
  5. Spuit de kransjes naar wens op.
  6. Verdeel de kerst sprinkles over de icing.

    Het maken van Chocolade topping:

    1. Smelt de chocolade au-bain marie.
    2. Dip de koekjes voor de helft in de chocolade.
    3. Verdeel de sprinkles over de icing.
    Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Handige informatie

    Het bewaren van de kerstkransjes

    Je kunt met dit recept 25 kerstkransjes bakken. Het kan natuurlijk best zo zijn dat ze niet in één keer opgaan. Daarom is het handig om te weten hoe je ze het beste kunt bewaren. De koekjes blijven in een goed afgesloten trommel minimaal 4 weken lekker. Het kan dan wel zijn dat ze een beetje slof worden, maar dat kun je ook heel makkelijk voorkomen. Dat doe je door een sneetje brood bij de kerstkransjes in de trommel te leggen. Het vocht trekt dan namelijk in het brood, waardoor de koekjes lekker knapperig blijven. 

    Deel jouw kerstkransjes met ons!

    Ga jij met dit recept kerstkransjes maken? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de koekjes te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw creatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

    Flag of Germany