Kniepertjes zijn zoete en harde wafels die traditioneel rond de jaarwisseling worden gebakken en gegeten. Kniepertjes horen in veel streken onlosmakelijk bij de jaarwisseling. Ze zijn niet alleen lekker om te eten, maar ook symbolisch. Op oudjaar eet je deze wafels als platte pannenkoekjes, als symbool voor het jaar dat zich al heeft ontvouwd. Op nieuwjaarsdag serveer je de opgerolde variant, als teken van een jaar dat zich nog moet ontrollen. Wij doen er lekker een limoncello in, in plaats van het traditionele jenevertje. Ben je dol op die smaak dan kan je er ook een scheutje van door de slagroom doen, of citroenrasp toevoegen aan de vulling. Met dit recept maak je niet alleen heerlijke Kniepertjes met limoncello maar ook eenvoudig. Fijne jaarwisseling!
Lees snel verder voor het hele recept.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram Zeeuwse bloem (Molen de Hoop);
- 550 gram fijne suiker;
- 1 eetlepel vanille extract;
- Snufje zout;
- 500 milliliter slagroom;
- Wafelijzer;
- Spuitzak.
Overige benodigdheden:
- 250 milliliter lauwwarm water;
- 125 gram roomboter;
- 2 eieren;
- Sap en rasp van 1 citroen;
- 3 eetlepels limoncello;
- Stokje van ongeveer 1 cm doorsnede.