• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kniepertjes met limoncello recept

Kniepertjes zijn zoete en harde wafels die traditioneel rond de jaarwisseling worden gebakken en gegeten. Kniepertjes horen in veel streken onlosmakelijk bij de jaarwisseling. Ze zijn niet alleen lekker om te eten, maar ook symbolisch. Op oudjaar eet je deze wafels als platte pannenkoekjes, als symbool voor het jaar dat zich al heeft ontvouwd. Op nieuwjaarsdag serveer je de opgerolde variant, als teken van een jaar dat zich nog moet ontrollen. Wij doen er lekker een limoncello in, in plaats van het traditionele jenevertje. Ben je dol op die smaak dan kan je er ook een scheutje van door de slagroom doen, of citroenrasp toevoegen aan de vulling. Met dit recept maak je niet alleen heerlijke Kniepertjes met limoncello maar ook eenvoudig. Fijne jaarwisseling!
Lees snel verder voor het hele recept.

± 3 uur bereidingstijd 25 personen 5/5 (1 waardering)

Kniepertjes zijn zoete en harde wafels die traditioneel rond de jaarwisseling worden gebakken en gegeten. Kniepertjes horen in veel streken onlosmakelijk bij de jaarwisseling. Ze zijn niet alleen lekker om te eten, maar ook symbolisch. Op oudjaar eet je deze wafels als platte pannenkoekjes, als symbool voor het jaar dat zich al heeft ontvouwd. Op nieuwjaarsdag serveer je de opgerolde variant, als teken van een jaar dat zich nog moet ontrollen. Wij doen er lekker een limoncello in, in plaats van het traditionele jenevertje. Ben je dol op die smaak dan kan je er ook een scheutje van door de slagroom doen, of citroenrasp toevoegen aan de vulling. Met dit recept maak je niet alleen heerlijke Kniepertjes met limoncello maar ook eenvoudig. Fijne jaarwisseling!
Lees snel verder voor het hele recept.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Zeeuwse bloem (Molen de Hoop);
  • 550 gram fijne suiker;
  • 1 eetlepel vanille extract;
  • Snufje zout;
  • 500 milliliter slagroom;
  • Wafelijzer;
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • 250 milliliter lauwwarm water;
  • 125 gram roomboter;
  • 2 eieren;
  • Sap en rasp van 1 citroen;
  • 3 eetlepels limoncello;
  • Stokje van ongeveer 1 cm doorsnede.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+
Tristar Stroopwafel / IJshoorntjes Maker
€ 30,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

  1. Smelt de roomboter op een laag vuurtje.
  2. Meng ondertussen in een schone kom de bloem, suiker en het water.
  3. Voeg dan de gesmolten roomboter toe aan de kom en meng het goed tot een geheel.
  4. Pak een andere kom en klop hierin de eieren, vanille extract, citroensap en rasp los. En doe dit vervolgens in bij het bloemmengsel.
  5. Voeg een snufje zout  en de limoncello eraan toe.
    Let op! Als het beslag nog te dik is, doe je er iets water of extra citroensap bij. Het moet een wat dik pannenkoekbeslag worden.
  6. Verwarm het wafelijzerapparaat en smeer de ijzers in met wat boter.
  7. Giet dan een juslepel beslag in het midden van het ijzer en doe de deksel dicht.
  8. Bak de wafels in ongeveer 2-3 minuten goudbruin.
  9. Haal de wafel van het ijzer en rol het om een stokje met een dikte van ongeveer 1 cm.
    Let op! Je moet het snel rollen, want anders wordt het koekje te hard.
  10. Laat even afkoelen om het stokje en dan schuif je het er voorzichtig af.
  11. Ga zo door tot het beslag op is.
  12. Pak een schone kom en klop hierin de slagroom met de suiker stijf.
  13. Doe het slagroom in een spuitzak.
  14. Spuit de rolletjes aan beide kanten in met slagroom.

En smullen maar☺

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Kniepertjes met limoncello met ons!

Ga jij aan de hand van dit recept ook een lekkere Kniepertjes met limoncello maken? Deel ‘ t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn dan namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw Kniepertjes met limoncello en plaats deze in je story. Tag vervolgens @baktotaal en dan plaatsen wij ‘m met plezier ook op ons account!

Flag of Germany