• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Champagnetaart recept

Als we aan Oud & Nieuw denken dan denken we aan vuurwerk, oliebollen en om 12 uur proosten met een glas champagne. Ben jij dol op de smaak van champagne en wil je dit graag verwerken in een lekkernij? Maak dan eens deze heerlijke champagnetaart. Deze taart kun je perfect serveren aan jouw familie of vrienden op Oudjaarsavond of op Nieuwjaarsdag met een lekker kopje koffie of thee erbij. Wil jij zelf ook deze champagnetaart maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd 12 personen
Als we aan Oud & Nieuw denken dan denken we aan vuurwerk, oliebollen en om 12 uur proosten met een glas champagne. Ben jij dol op de smaak van champagne en wil je dit graag verwerken in een lekkernij? Maak dan eens deze heerlijke champagnetaart. Deze taart kun je perfect serveren aan jouw familie of vrienden op Oudjaarsavond of op Nieuwjaarsdag met een lekker kopje koffie of thee erbij. Wil jij zelf ook deze champagnetaart maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 330 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 150 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • LorAnn super sterke smaakstof champagne;
  • ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g;
  • BrandNewCake Drip Goud 180g;
  • 2x Cijferkaars Glitter #2;
  • Cijferkaars Glitter #0;
  • Cijferkaars Glitter #3;
  • Brand New Cake Musketzaad Goud;
  • Brand New Cake Confetti Goud;
  • Taartpan rond Ø20 centimeter;
  • Taartkarton Ø22 centimeter;
  • Spuitzak;
  • Scraper;
  • Brand New Cake Spuitmondje Open Ster #22;
  • Brand New Cake Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 5 eieren, maat M;
  • 35 milliliter water;
  • 200 milliliter halfvolle melk;
  • 125 gram verse frambozen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
Normale prijs € 4,49 Speciale prijs € 3,82
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 400g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
LorAnn Super Sterke Smaakstof Champagne 3,7ml
€ 1,99
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
BrandNewCake Drip Goud 180g
Normale prijs € 8,99 Speciale prijs € 7,64
+
Cijferkaars Goud Glitter #2
€ 0,99
+
Cijferkaars Goud Glitter #0
€ 0,99
+
Cijferkaars Goud Glitter #3
€ 0,99
+
BrandNewCake Confetti Goud 4mm 70gr.
Normale prijs € 4,29 Speciale prijs € 3,65
+
Taartpan PME rond Ø20 x 7,5cm
€ 13,19
+
Taartkarton Goud/Wit Ø22cm per stuk
€ 0,28
+
  • 1 x € 0,28
    Totaal: € 0,28
  • 10 x € 0,25
    Totaal: € 2,54
    9% korting
  • 25 x € 0,24
    Totaal: € 6,05
    13% korting
  • 50 x € 0,22
    Totaal: € 10,89
    22% korting
  • 100 x € 0,19
    Totaal: € 19,36
    30% korting
One Way Wegwerp Spuitzak (Cornetje) Transparant 10x 21x12cm
€ 5,38
+
PME Schraper Acryl (Hoogte 10 & 15cm)
€ 10,79
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #22
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
BrandNewCake Musketzaad Goud 80gr.
Normale prijs € 2,99 Speciale prijs € 2,54
+

Recept

Aan de slag!

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten op hoge snel de Biscuit-mix, eieren en water door elkaar heen.
  3. Mix het daarna nog 2 minuten op lage snelheid tot een glad beslag.
  4. Spray de taartpan in met de bakspray.
  5. Giet het beslag in de taartpan.
  6. Bak de biscuit in ongeveer 30 minuten gaar.
  7. Stort de biscuit op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

Het maken van de crème chantilly:

  1. Mix in 3 minuten op middelhoge snelheid de Crème Chantilly-mix en de melk door elkaar heen tot een stijve crème.
  2. Meng wat van de LorAnn super sterke smaakstof champagne door de crème heen.

Het opbouwen van de champagnetaart:

  1. Snijd de biscuit in 3 lagen.
  2. Leg de onderste biscuitlaag op het taartkarton.
  3. Smeer het midden in met frambozenjam tot 2 centimeter van de rand af.
  4. Vul de rand op met een beetje crème.
  5. Leg de tweede biscuitlaag erop en smeer deze in met de crème.
  6. Druk de frambozen in de taart tot 2 centimeter van de rand af.
  7. Leg de bovenste biscuitlaag hier bovenop.
  8. Smeer de taart af met een dun laagje crème.
  9. Haal met de scraper de overtollige crème van de taart af.
  10. Zet de taart 15 minuten in de koeling.
  11. Smeer de taart daarna weer af en laat ‘m daarna weer even koelen.
  12. Meng in een bakje de musketzaad met de confetti rondjes.
  13. Druk deze langs de onderste rand van de taart.
  14. Verwarm de drip en drip deze langs de bovenkant van de taart.
  15. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  16. Doe de overige crème in de spuitzak.
  17. Spuit hiermee mooie toeven bovenop de taart.
  18. Strooi een beetje musketzaad over de toeven heen.
  19. Zet de kaarsjes bovenop de taart en steek ze vlak voor het serveren aan.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw champagnetaart met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke champagnetaart gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany