• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Oliebollen met banketbakkersroom en kersen recept

Oliebollen, je kunt ze natuurlijk bij een oliebollenkraam of supermarkt kopen, maar het is het allerlekkerst om ze zelf te bakken. Met dit recept maak je niet standaard oliebollen, maar lekkere gevulde bollen met banketbakkersroom en kersen. Het is een keer wat anders! Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze heerlijke oliebollen met banketbakkersroom en kersen kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de bak! 

± 2 uur bereidingstijd 20 personen

Oliebollen, je kunt ze natuurlijk bij een oliebollenkraam of supermarkt kopen, maar het is het allerlekkerst om ze zelf te bakken. Met dit recept maak je niet standaard oliebollen, maar lekkere gevulde bollen met banketbakkersroom en kersen. Het is een keer wat anders! Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze heerlijke oliebollen met banketbakkersroom en kersen kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de bak! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Molen de Hoop Oliebollen-mix;
  • 240 gram Brand New Cake Banketbakkersroom-mix;
  • 240 gram Kersen taartvulling;
  • Spuitzak;
  • Ronde spuitmond;
  • Eventueel: poedersuiker (om erover te strooien).
  • Overige benodigdheden:

  • 40 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
  • Een half ei;
  • 375 milliliter lauw water;
  • 600 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Oliebollenmix met gist 1kg
€ 4,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Banketbakkersroom-mix 400g
Normale prijs € 4,79 Speciale prijs € 4,07
+
Aarts Kersen zonder pit 700g
€ 3,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Glad #10
Normale prijs € 1,89 Speciale prijs € 1,61
+
Poedersuiker Biologisch 125g
€ 3,39
+

Recept

  1. Doe de oliebollen-mix, boter, ei en de helft van het water in een kom.
  2. Mix dit tot een glad beslag.
  3. Voeg het overige water aan het beslag toe.
  4. Mix het beslag door, totdat al het water is opgenomen.
  5. Dek de kom af met een vochtige theedoek.
  6. Laat het gedurende 40 minuten op een warme plaats rijzen (20 - 25 graden).
  7. Verhit olie tot een temperatuur van 175 graden.
  8. Schep met een ijslepel een bol uit het beslag en dip de lepel daarna in de olie.
    Tip! Bak ongeveer 5 oliebollen tegelijkertijd en zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de bollen zit.
  9. Bak de bollen in ongeveer 6 minuten goudbruin. 
    Tip! Keer de oliebollen na 3 minuten om als ze dat niet zelf doen.
  10. Leg de oliebollen op een met keukenpapier beklede zeef.
    Tip! Door dit te doen, blijft er zo min mogelijk vet aan de bollen zitten.
  11. Doe de Banketbakkersroom-mix samen met het water in een kom.
  12. Mix dit op hoge snelheid in circa 3 minuten tot een luchtige room.
  13. Laat de room een uurtje in de koelkast opstijven.
  14. Snijd de oliebollen in het midden door.
  15. Doe de room in de spuitzak met het spuitmondje.
  16. Spuit de oliebollen vol met de banketbakkersroom.
  17. Schep er een lepel (warme) kersen overheen.
  18. Bestrooi de oliebollen eventueel met een beetje poedersuiker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Tip! Je kunt de oliebollen het beste vlak voor het serveren vullen.

Bekijk ook eens onze andere oliebollen recepten!

Je hebt met dit recept deze heerlijke oliebollen met banketbakkersroom en kersen kunnen maken. Het kan natuurlijk best zo zijn dat je ook andere oliebollen wilt maken voor de feestdagen. Wij hebben naast dit recept ook nog een recept voor gevulde oliebollen met een vleugje drank. Deze oliebollen zijn perfect voor de feestdagen en het leuke aan dit recept is dat je met de drank eindeloos kunt variëren. Daarnaast hebben wij ook nog een recept voor glutenvrije oliebollen. Zo kun je ook iemand met een gluten allergie of intolerantie lekker verwennen. 

Het bewaren van de oliebollen

Het kan natuurlijk best zo zijn dat alle oliebollen niet in één keer opgaan. Daarom is het handig om te weten hoe je ze het beste kunt bewaren. Je kunt de oliebollen zonder vulling circa 2 dagen bewaren. Het is dan wel belangrijk dat je ze luchtdicht verpakt. Als je ze nog langer wilt bewaren, kun je ze het beste invriezen. Ze blijven dan tot wel 12 maanden goed. 

Deel jouw oliebollen met banketbakkersroom en kersen met ons!

Ga jij met ons recept zelf oliebollen met banketbakkersroom en kersen maken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany