Molen de Hoop Oliebollenmix met gist 1kg
De lekkerste oliebollen, die maak je natuurlijk zelf! Met dit unieke recept van Molen de Hoop maak je de lekkerste oliebollen helemaal zelf. Zet de vuurkorf maar vast aan en geniet met een heerlijke oliebol rond het vuur. Je kunt zelf nog heerlijke rozijnen/krenten of andere ingrediënten aan het recept toevoegen. Dat wordt smullen!
Over Molen De Hoop
Molen De Hoop is een hoge windmolen die in 1850 is gebouwd door H.B Meyer en 2 jaar later werd overgenomen door de familie Pijnappel. Zodoende is de molen jarenlang in het bezit geweest van deze familie. Sinds september 2014 hebben Jan en zijn echtgenote Henriëtte het inmiddels gegroeide bedrijf Grutterij-Molen “De Hoop” Oud-Zevenaar overgedragen aan de huidige beheerders: Frits en Maaike Botter. Frits is de molenaar en houdt de administratie bij, terwijl Maaike de grutterij runt en de inkoop van luxe- en geschenkartikelen regelt. Het is hard werken, maar gelukkig voelt het voor de familie meer als een hobby. Samen zorgen ze ervoor dat de molen blijft draaien.
Molen de Hoop levert grondstoffen, zoals meel en bloem maar ook broodmixen en cakemixen van hoogwaardige kwaliteit. Het is dan ook niet gek dat deze producten erg populair zijn onder de hobby- en thuisbakkers die bij Baktotaal bestellen.
Recept
1 kilo oliebollenmix, 80 gram zachte roomboter, 1 ei of 2 eidooiers en ± 750 gram (cc) lauw water 30°C. Vruchtenvulling: ± 500 gram gewelde rozijnen en/of krenten (10 min. wellen in lauw water, dan koud afspoelen en 1-2 dagen in een vergiet koel wegzetten). U kunt een gedeelte van de rozijnen/krenten vervangen door stukjes appel, gember, sukade, citroen o.i.d.
Werkwijze
1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
2. Meng de oliebollenmix met de andere grondstoffen en maak met de mixer een glad maar niet te dun beslag. In het begin niet al het water toevoegen; de laatste 200 gram water langzaam toevoegen als het deeg mooi glad is. Als al het water goed is opgenomen kan de vruchtenvulling er door heen worden geroerd.
3. Laat het geheel nu gedurende 40 minuten afgedekt met een vochtige theedoek/plastic op een warme plaats rijzen 20 – 25 °C.
4. Verhit olie tot een temperatuur van 175°C. De juiste temperatuur van de olie is van groot belang. Te hete olie geeft een kleine bol met een donkere kleur en een kleffe kern en bij een te lage temperatuur neemt de bol te veel olie op.
5. Doorsla het beslag met een lepel of ijsknijper door de olie heen en bak deze in gedurende 6 minuten goudbruin gaar.
Ingrediënten
Tarwebloem, melkpoeder, suiker, gist, bakkerszout, invertsuikerstroop, tarwemoutmeel, enzymen (tarwe), emulgator(E491).
Voor de allergenen, zie vet gedrukte ingrediënten.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie: 1445 kJ / 345 kcal
Vetten: 2,5 g
waarvan verzadigd: 1,1 g
Koolhydraten: 64,5 g
waarvan suikers: 7 g
Vezels: 2 g
Eiwit: 14 g
Zout: 1,8 g
Specificaties