• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Speculaaskoekjes voor Kerst recept

Bij speculaas denken veel mensen aan Sinterklaas, maar ook met Kerst kun je prima speculaaskoekjes serveren. In dit artikel laten we zien hoe je speculaaskoekjes kunt maken in leuke Kerst vormpjes. Het is bijvoorbeeld een heel leuk idee om deze koekjes op kerstavond op tafel te zetten, zodat iedereen van jouw koekjes kan genieten! Ben je al benieuwd geworden naar hoe je deze speculaaskoekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

± 1 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 10 personen

Bij speculaas denken veel mensen aan Sinterklaas, maar ook met Kerst kun je prima speculaaskoekjes serveren. In dit artikel laten we zien hoe je speculaaskoekjes kunt maken in leuke Kerst vormpjes. Het is bijvoorbeeld een heel leuk idee om deze koekjes op kerstavond op tafel te zetten, zodat iedereen van jouw koekjes kan genieten! Ben je al benieuwd geworden naar hoe je deze speculaaskoekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram lichte basterdsuiker; 
  • Snufje zout; 
  • 500 gram Zeeuwse bloem; 
  • 20 gram Brand New Cake Bakpoeder; 
  • 10 gram Brand New Cake Speculaaskruiden;
  • Verhoudfolie;  
  • Speculaasplanken; 
  • Speculaasdraad; 
  • Bakplaat; 
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 225 gram ongezouten boter op kamertemperatuur; 
  • 50 milliliter karnemelk. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Vershoudfolie 30cm x 300m**
Normale prijs € 11,79 Speciale prijs € 9,99
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Geel 750gr
€ 4,29
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
€ 6,39
+
Speculaasplank Kerst (Rendier/Kerstman/Sok) (3x) 9x8cm.
€ 12,49
+
Speculaasplank Kerst (Kaars/Sneeuwpop/Kerstboom) (3x) 8x7cm.
€ 12,49
+
Speculaasdraad
€ 8,99
+
Wilton Koekjes Bakplaat 41x36cm
€ 13,49
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Meng de boter, lichte basterdsuiker en de zout goed door elkaar heen.
  2. Giet de karnemelk bij het mengsel.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en de speculaaskruiden toe.
  4. Kneed dit met je handen door tot een deeg.
  5. Kneed het deeg tot een bal.
  6. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het voor minimaal twee uur in de koelkast.
    Tip! Als je de kruidensmaak er goed wilt laten intrekken, laat het deeg dan één dag in de koelkast rusten.

Het maken van de koekjes:

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden.
  2. Bestrijk de plankjes met olie als je ze voor het eerst gebruikt. 
  3. Bestuif de speculaasplankjes met wat bloem en klop het overige bloem eruit door het plankje op de kop te houden.
  4. Pak het deeg uit de koelkast en pluk er een beetje deeg vanaf.
  5. Druk dit deeg in het plankje.
  6. Ga door totdat alle vormen in het plankje bedekt zijn met deeg.
  7. Haal het overtollige deeg weg met een speculaasdraad.
    Tip! Dit doe je door het draad strak over de plank heen te halen.
  8. Draai het plankje om, want dan komen de vormpjes los.
  9. Leg de koekjes op de bakplaat.
  10. Bak de speculaasjes in 30 minuten gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de speculaaskoekjes voor Kerst

Komen deze heerlijke speculaaskoekjes niet op tijdens Kerst? Dat is helemaal niet erg, want je kunt ze heel goed een poosje bewaren. Dit doe je door de koekjes in een luchtdichte trommel op te bergen. Een andere optie is om de koekjes in een afgesloten plastic zak te bewaren. Zo voorkom je dat er lucht of vocht bij de koekjes komen en daardoor worden ze niet slof. Je kunt de koekjes zodoende tot wel een week bewaren.

Deel jouw speculaaskoekjes voor Kerst met ons!

Heb jij met dit recept speculaaskoekjes voor Kerst gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. We kunnen dan jouw bakcreatie niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany