Een lekker koekje bij een kopje koffie of thee gaat er altijd wel in. Met dit recept maak je zelf vrij eenvoudig heerlijke Marokkaanse koekjes. Nu kent de Marrokaanse keuken verschillende soorten koekjes, maar deze ghriba koeken zijn bij ons toch wel favoriet. Het leuke aan deze koekjes is dat je ze in allerlei verschillende varianten kunt maken. Wat ook leuk is aan dit recept, is dat je erdoor weer eens wat anders aan je gasten kunt serveren dan de standaard koeken die we in Nederland kennen. Reden genoeg dus om zelf eens deze heerlijke koekjes te gaan maken. Lees snel verder voor ons ghriba koekjes recept en ga lekker aan de slag!
Wat zijn ghriba koekjes?
Ghriba koekjes zijn heerlijke Marokkaanse koekjes die vaak tijdens de Ramadan op tafel worden gezet. De koekjes zijn erg kenmerkend aan alle barstjes die in de koekjes zitten. Daarnaast smelten de koekjes zo weg in je mond. Tegenwoordig vind je op het internet allerlei verschillende soorten, maar wij hebben ervoor gekozen om een vrij basic variant met kaneel te maken. Aan dit basisrecept kun je gemakkelijk een eigen draai geven.Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram Molen de Hoop Patentbloem;
- 200 gram kristalsuiker;
- 10 gram bakpoeder;
- 8 gram vanillesuiker;
- 200 milliliter zonnebloemolie;
- 20 gram kaneel;
- Bakplaat;
- Bakpapier.