• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Ghriba koekjes recept

Een lekker koekje bij een kopje koffie of thee gaat er altijd wel in. Met dit recept maak je zelf vrij eenvoudig heerlijke Marokkaanse koekjes. Nu kent de Marrokaanse keuken verschillende soorten koekjes, maar deze ghriba koeken zijn bij ons toch wel favoriet. Het leuke aan deze koekjes is dat je ze in allerlei verschillende varianten kunt maken. Wat ook leuk is aan dit recept, is dat je erdoor weer eens wat anders aan je gasten kunt serveren dan de standaard koeken die we in Nederland kennen. Reden genoeg dus om zelf eens deze heerlijke koekjes te gaan maken. Lees snel verder voor ons ghriba koekjes recept en ga lekker aan de slag!

Wat zijn ghriba koekjes?

Ghriba koekjes zijn heerlijke Marokkaanse koekjes die vaak tijdens de Ramadan op tafel worden gezet. De koekjes zijn erg kenmerkend aan alle barstjes die in de koekjes zitten. Daarnaast smelten de koekjes zo weg in je mond. Tegenwoordig vind je op het internet allerlei verschillende soorten, maar wij hebben ervoor gekozen om een vrij basic variant met kaneel te maken. Aan dit basisrecept kun je gemakkelijk een eigen draai geven.
± 1 uur bereidingstijd 30 personen
Een lekker koekje bij een kopje koffie of thee gaat er altijd wel in. Met dit recept maak je zelf vrij eenvoudig heerlijke Marokkaanse koekjes. Nu kent de Marrokaanse keuken verschillende soorten koekjes, maar deze ghriba koeken zijn bij ons toch wel favoriet. Het leuke aan deze koekjes is dat je ze in allerlei verschillende varianten kunt maken. Wat ook leuk is aan dit recept, is dat je erdoor weer eens wat anders aan je gasten kunt serveren dan de standaard koeken die we in Nederland kennen. Reden genoeg dus om zelf eens deze heerlijke koekjes te gaan maken. Lees snel verder voor ons ghriba koekjes recept en ga lekker aan de slag!

Wat zijn ghriba koekjes?

Ghriba koekjes zijn heerlijke Marokkaanse koekjes die vaak tijdens de Ramadan op tafel worden gezet. De koekjes zijn erg kenmerkend aan alle barstjes die in de koekjes zitten. Daarnaast smelten de koekjes zo weg in je mond. Tegenwoordig vind je op het internet allerlei verschillende soorten, maar wij hebben ervoor gekozen om een vrij basic variant met kaneel te maken. Aan dit basisrecept kun je gemakkelijk een eigen draai geven.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Molen de Hoop Patentbloem;
  • 200 gram kristalsuiker;
  • 10 gram bakpoeder;
  • 8 gram vanillesuiker;
  • 200 milliliter zonnebloemolie;
  • 20 gram kaneel;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Verstelbare Bakplaat Hoge Rand 33-47cm
€ 30,00
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Doe de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, vanillesuiker en zonnebloemolie in een kom.
  3. Kneed de ingrediënten door elkaar heen tot een mooie deegbal.
  4. Maak met het deeg piramides van 25 gram.
  5. Druk op de topjes van de piramides kuiltjes en strooi hier wat kaneel in.
  6. Bak de koekjes in 30 minuten gaar.
  7. Laat de ghibra koekjes na het bakken volledig afkoelen op de bakplaat.
    Tip! De koekjes breken makkelijk, dus het is belangrijk dat ze eerst volledig zijn afgekoeld.
Geniet van de koekjes!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de ghriba koekjes het beste bewaren?

Wil je eens in de zoveel tijd een voorraad koekjes bakken, waarmee je weer een poosje vooruit kunt? Dan vind je het vast fijn om te weten dat je deze koekjes prima een poosje kunt bewaren. Laat de koekjes eerst volledig afkoelen en bewaar ze daarna in een goed afgesloten trommel. Bewaar de trommel op een donkere, droge plek en op kamertemperatuur. Op deze manier blijven de koekjes zeker 2 weken goed.

Bekijk ook eens onze andere koek recepten!

Het is natuurlijk wel zo leuk om naast deze koekjes nog andere koekjes te bakken. Zodoende krijg je een hele koektrommel vol met verschillende zelfgebakken koekjes. Op onze blog hebben wij 100 koekrecepten verzameld, waarmee je zelf de lekkerste en meest uiteenlopende koekjes kunt maken. Van een verrukkelijk recept voor hazelnootkoekjes tot aan een lekker recept voor Luikse wafels. Op onze blog vind je echt voor ieder wat wils. Daarnaast vullen wij onze blog wekelijks aan met nieuwe recepten, dus het is zeker de moeite waard om ‘m regelmatig in de gaten te houden. Bekijk al onze koek recepten hier!

Bekijk ook eens onze andere Marokkaanse recepten!

Ben jij dol op lekkernijen uit de Marokkaanse keuken? Wij wel! Daarom hebben we op onze blog inmiddels al heel wat Marokkaanse recepten verzameld. Zo vind je er een recept voor een Marokkaans brood en een recept voor msemen Vind jij vooral zoete lekkernijen lekker? Dan moet je echt eens dit recept voor Marokkaanse koekjes of dit recept voor briwat proberen. Bekijk al onze andere Marokkaanse recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte ghriba koekjes aan ons zien!

Heb jij ook met ons recept lekkere ghriba koekjes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de lekkernijen zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de koeken te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreaties niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany