• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Tiramisu koekjes recept

Overgewaaid uit Italië, maar nu ook in Nederland misschien wel het best bestelde toetje in restaurants: tiramisu. Trek me op betekent dat en dat doet het ook bijna letterlijk. Geen dip zo diep of je knapt wel op van die onweerstaanbare combinatie van bittere koffie en cacao met room. Nu lieten we ons door de Italiaanse evergreen losjes inspireren bij het bakken van koekjes. In het deeg zit espressopoeder voor een lekkere koffiesmaak en op de swirl van crème chantilly gaat natuurlijk lekker bittere cacaopoeder. In het originele toetje hoort ook een glaasje (of meer) Amaretto, maar dat is in koekjesdeeg natuurlijk lastig. Ook op te lossen: serveer gewoon een miniglaasje van die heerlijke amandellikeur bij je kopje koffie met deze koekjes. Als je dan nog niet opgetrokken wordt, weten wij het ook niet meer ... Lees snel verder voor ons tiramisu koekjes recept!
± 1 uur bereidingstijd 11 personen 5/5 (2 waarderingen)
Overgewaaid uit Italië, maar nu ook in Nederland misschien wel het best bestelde toetje in restaurants: tiramisu. Trek me op betekent dat en dat doet het ook bijna letterlijk. Geen dip zo diep of je knapt wel op van die onweerstaanbare combinatie van bittere koffie en cacao met room. Nu lieten we ons door de Italiaanse evergreen losjes inspireren bij het bakken van koekjes. In het deeg zit espressopoeder voor een lekkere koffiesmaak en op de swirl van crème chantilly gaat natuurlijk lekker bittere cacaopoeder. In het originele toetje hoort ook een glaasje (of meer) Amaretto, maar dat is in koekjesdeeg natuurlijk lastig. Ook op te lossen: serveer gewoon een miniglaasje van die heerlijke amandellikeur bij je kopje koffie met deze koekjes. Als je dan nog niet opgetrokken wordt, weten wij het ook niet meer ... Lees snel verder voor ons tiramisu koekjes recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram kristalsuiker;
  • 100 gram donkere basterdsuiker;
  • 2,5 theelepel vanille extract;
  • 230 gram Molen de Hoop Tarwebloem;
  • Een halve theelepel Brand New Cake Bakpoeder;
  • Een halve theelepel Brand New Cake Bakzout;
  • 150 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • Spuitzak;
  • Wilton Spuitmondje #2A;
  • Cacaopoeder;
  • Puntzeef RVS 8cm;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 110 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 1 ei, maat M;
  • Snuf zout;
  • 1 eetlepel espressopoeder;
  • 200 milliliter volle melk.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Donkere Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
BrandNewCake Bakzout 100gr.
Normale prijs € 2,19 Speciale prijs € 1,86
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 400g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Wilton Spuitmondje #2A
€ 2,29
+
Cacaopoeder Biologisch (Fair Trade) 250g
€ 5,19

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Puntzeef RVS 8cm
€ 2,38
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+

Recept

Het maken van de tiramisu koekjes:

  1. Mix in 1 minuut de roomboter, kristalsuiker en bruine basterdsuiker door elkaar heen.
  2. Mix het ei en 1 theelepel vanille extract door het botermengsel heen.
  3. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, bakzout, espressopoeder en zout door elkaar heen.
  4. Mix het geheel door tot een egaal deeg.
  5. Verdeel het deeg in 11 bollen.
    Tip! De bollen moeten ongeveer 55 gram per stuk zijn.

Het bakken van de tiramisu koekjes:

  1. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  2. Leg de deegballen verspreid over de bakplaten.
  3. Zet de bakplaten 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven).
  5. Bak de koekjes in 12 à 15 minuten goudbruin en gaar.
    Tip! Bak de koekjes niet tegelijk in de oven, maar doe eerst de ene bakplaat en daarna de andere erin.
  6. Laat de gebakken tiramisu koekjes 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
  7. Laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

Het garneren van de tiramisu koekjes:

  1. Mix in 3 minuten de Crème Chantilly-mix met de melk tot een stijve crème.
  2. Meng 1,5 theelepel vanille extract door de crème heen.
  3. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  4. Doe de crème in de spuitzak.
  5. Spuit op alle koeken een swirl.
    Tip! Dit doe je door in het midden te beginnen en in een spiraal naar buiten te gaan.
  6. Doe wat cacaopoeder in het zeefje en zeef de cacaopoeder over de crème.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere tiramisu recepten!

Ben jij gek op tiramisu en wil je naast dit recept nog andere tiramisu recepten maken? Bekijk dan eens onze blog, want daarop hebben wij diverse tiramisu recepten verzameld. Zo hebben wij onder andere een recept voor een heuse tiramisutaart. Daarnaast hebben wij ook nog een aantal varianten op de standaard tiramisu. Bekijk dit recept voor een aardbeientiramisu of dit recept voor Oreo tiramisu maar eens. Je vindt onze tiramisu recepten hier!

Ontdek ook eens onze andere recepten!

Ben je dol op bakken en houd je ervan om regelmatig nieuwe recepten uit te proberen? Dan vind je het vast leuk om te weten dat wij ruim 1.400 recepten op onze blog hebben verzameld. Je vindt op onze blog niet alleen recepten voor het maken van zoete lekkernijen, zoals taarten, koeken en cupcakes, maar ook recepten voor het maken van hartige hapjes. Dit recept voor hartige koekjes en dit recept voor hartige tompouces zijn ook echt het proberen waard. Bekijk al onze recepten hier!

Deel jouw tiramisu koekjes met ons!

Heb jij met dit recept tiramisu koekjes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de koeken zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany