• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kerst cakerol recept

Ben je nog op zoek naar een mega lekkere cake voor Kerst? Maak dan eens deze heerlijke kerstige chocolade cakerol! Deze cakerol smaakt super lekker en je kunt hem helemaal naar wens decoreren, zodat die er extra feestelijk uitziet. Deze cakerol is dus dé ideale lekkernij om uit te delen tijdens de feestdagen. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Wat is een cakerol?

Een cakerol is een opgerolde cake. Je bakt de cake in een rechthoekige bakblik of bakplaat. Nadat de cake gebakken is, is het de bedoeling dat de cake gelijk wordt opgerold en zodoende afkoelt. Dit is vaak het lastigste gedeelte van het maken van een cakerol. Vervolgens kun je de afgekoelde roll weer uitrollen en de cake geheel naar wens vullen.
± 1 uur bereidingstijd 10 personen
Ben je nog op zoek naar een mega lekkere cake voor Kerst? Maak dan eens deze heerlijke kerstige chocolade cakerol! Deze cakerol smaakt super lekker en je kunt hem helemaal naar wens decoreren, zodat die er extra feestelijk uitziet. Deze cakerol is dus dé ideale lekkernij om uit te delen tijdens de feestdagen. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Wat is een cakerol?

Een cakerol is een opgerolde cake. Je bakt de cake in een rechthoekige bakblik of bakplaat. Nadat de cake gebakken is, is het de bedoeling dat de cake gelijk wordt opgerold en zodoende afkoelt. Dit is vaak het lastigste gedeelte van het maken van een cakerol. Vervolgens kun je de afgekoelde roll weer uitrollen en de cake geheel naar wens vullen.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 120 gram kristalsuiker;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 60 gram patentbloem;
  • 3 theelepels cacaopoeder;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • Snufje zout;
  • 150 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • 100 milliliter slagroom;
  • Bakpapier;
  • Nordic Ware Taartpan 24 x 33 centimeter.

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren, maat L;
  • 1 theelepel espresso;
  • 60 gram ongezouten roomboter;
  • Theedoek.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
€ 2,59
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Nordic Ware Taartpan Rechthoek 24x33cm
€ 16,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de taartpan met bakpapier.
  3. Scheid het eigeel van het eiwit.
  4. Mix in 5 minuten op hoge snelheid het eigeel, 60 gram suiker en het vanille extract door elkaar heen.
  5. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout en meng dit door het eigeel heen.
  6. Klop het eiwit stijf met 60 gram suiker en spatel dit door het beslag heen.
  7. Smelt de boter en meng tot slot de gesmolten boter door het beslag heen.
  8. Giet het beslag in de taartpan en smeer het goed uit.
  9. Bak de cake in 20 minuten gaar.
  10. Laat de cake volledig afkoelen.
  11. Maak de theedoek nat en wring hem goed uit.Leg de theedoek op het werkblad en leg de cakeplak met het bakpapier erop.
  12. Rol de cake op en laat de cake goed afkoelen.
  13. Klop de Crème Chantilly-mix met de slagroom stijf.
  14. Smeer de crème over de cake heen
  15. Rol de cake op.
  16. Bestuif de cakerol eventueel met poedersuiker of decoreer met gesmolten chocolade.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het serveren van de cakerol!

Nadat je de cakerol hebt gemaakt, is het tijd om hem te serveren. Je kunt deze lekkernij erg goed bij de koffie serveren voorafgaande het kerstdiner of juist erna. Daarnaast kun je de cake ook eenvoudig omtoveren tot een waardig dessert voor de feestdagen. Serveer een plak van de cakerol met bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs en een toefje slagroom. Voor de echte chocoladeliefhebbers kun je zelfs nog een beetje chocoladesaus over het geheel sprenkelen.

Lekker variëren met de cakerol

Het fijne is dat je zo'n cakerol geheel naar eigen smaak kunt maken. Zo maken wij in dit recept een cakerol van een chocolade cakebeslag, maar kun je natuurlijk ook heel goed een ander cakebeslag gebruiken. Maak bijvoorbeeld een heerlijke Irish Coffee Cake, Kruidcake of gewoon een vanille cake beslag. Je kunt deze cake roll trouwens volledig naar eigen wens vullen en decoreren. Wij hebben de cake gevuld met Crème Chantilly, maar je kunt het gebak ook heel goed vullen met botercrème. Of kies eens voor slagroom of een deel slagroom en een deel mascarpone, dan heb je gelijk een hele andere vulling. Wil je graag een wat fruitige smaak aan het gerecht geven? Doe dit dan bijvoorbeeld met een jam naar keuze. Smeer de cake eerst in met een laagje jam en daarna met een andere vulling. Succes gegarandeerd!

Deel jouw kerst cakerol met ons!

Ga je zelf met dit recept een kerst cakerol maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe die is geworden. Maak een foto van jouw cakerol en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany