Het serveren van de cakerol!
Nadat je de cakerol hebt gemaakt, is het tijd om hem te serveren. Je kunt deze lekkernij erg goed bij de koffie serveren voorafgaande het kerstdiner of juist erna. Daarnaast kun je de cake ook eenvoudig omtoveren tot een waardig dessert voor de feestdagen. Serveer een plak van de cakerol met bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs en een toefje slagroom. Voor de echte chocoladeliefhebbers kun je zelfs nog een beetje chocoladesaus over het geheel sprenkelen.
Lekker variëren met de cakerol
Het fijne is dat je zo'n cakerol geheel naar eigen smaak kunt maken. Zo maken wij in dit recept een cakerol van een chocolade cakebeslag, maar kun je natuurlijk ook heel goed een ander cakebeslag gebruiken. Maak bijvoorbeeld een heerlijke Irish Coffee Cake, Kruidcake of gewoon een vanille cake beslag. Je kunt deze cake roll trouwens volledig naar eigen wens vullen en decoreren. Wij hebben de cake gevuld met Crème Chantilly, maar je kunt het gebak ook heel goed vullen met botercrème. Of kies eens voor slagroom of een deel slagroom en een deel mascarpone, dan heb je gelijk een hele andere vulling. Wil je graag een wat fruitige smaak aan het gerecht geven? Doe dit dan bijvoorbeeld met een jam naar keuze. Smeer de cake eerst in met een laagje jam en daarna met een andere vulling. Succes gegarandeerd!
Deel jouw kerst cakerol met ons!
Ga je zelf met dit recept een kerst cakerol maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe die is geworden. Maak een foto van jouw cakerol en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.