• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kerstkrans van meringue recept

Ziet deze kerstkrans er niet prachtig uit? Hij is gemaakt door Pauline Leenders (deelneemster Heel Holland Bakt 2019/2020). Zo'n grote krans is weer eens wat anders dan de kleine kerstkransjes die je vast wel kent. Het lijkt misschien moeilijk om zelf zo'n mooie krans te maken, maar met wat geduld en oefening kom je al een heel eind.

Wil je graag weten hoe je zelf zo'n mooie krans kunt maken?  Kijk dan snel verder voor het recept, want Pauline legt het je hieronder haarfijn uit.

Het maken van de roosjes

Vind je de roosjes er ook niet prachtig uitzien? Ze maken de krans helemaal af. 

Voor het maken van de roosjes heb je het spuitmondje 1M van Wilton nodig. Start vanuit het midden van de roos en knijp wat meringuebeslag uit de zak. Blijf zachtjes knijpen terwijl je vanuit het midden naar rechts gaat. Draai daarna tegen de klok in om het midden heen. Stop met knijpen als je helemaal rond bent geweest. Houd bij het maken van de roosjes het spuitmondje niet te dicht bij het bakpapier.

Zelf meringue maken of kopen?

In dit recept maakt Pauline zelf from scratch de meringue. Vind je het lastig om zelf meringue te maken of wil je het jezelf gewoon wat makkelijker maken? Dan kun je hiervoor ook heel goed meringuepoeder van Brand New Cake voor gebruiken. 

± 2.5 uur bereidingstijd 10 personen

Ziet deze kerstkrans er niet prachtig uit? Hij is gemaakt door Pauline Leenders (deelneemster Heel Holland Bakt 2019/2020). Zo'n grote krans is weer eens wat anders dan de kleine kerstkransjes die je vast wel kent. Het lijkt misschien moeilijk om zelf zo'n mooie krans te maken, maar met wat geduld en oefening kom je al een heel eind.

Wil je graag weten hoe je zelf zo'n mooie krans kunt maken?  Kijk dan snel verder voor het recept, want Pauline legt het je hieronder haarfijn uit.

Het maken van de roosjes

Vind je de roosjes er ook niet prachtig uitzien? Ze maken de krans helemaal af. 

Voor het maken van de roosjes heb je het spuitmondje 1M van Wilton nodig. Start vanuit het midden van de roos en knijp wat meringuebeslag uit de zak. Blijf zachtjes knijpen terwijl je vanuit het midden naar rechts gaat. Draai daarna tegen de klok in om het midden heen. Stop met knijpen als je helemaal rond bent geweest. Houd bij het maken van de roosjes het spuitmondje niet te dicht bij het bakpapier.

Zelf meringue maken of kopen?

In dit recept maakt Pauline zelf from scratch de meringue. Vind je het lastig om zelf meringue te maken of wil je het jezelf gewoon wat makkelijker maken? Dan kun je hiervoor ook heel goed meringuepoeder van Brand New Cake voor gebruiken. 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 130 gram fijne kristalsuiker;
  • 130 gram poedersuiker;
  • BrandNewCake Confetti Sterren Parelmoer;
  • BrandNewCake Confetti Open Sterren Goud;
  • BrandNewCake Kleurstof gel tube bordeauxrood;
  • BrandNewCake Kleurstof gel tube donkergroen;
  • Spuitzakken;
  • Spuitmondjes (Wilton 199, 4, 4B, 1M, 2A, 22 (2x));
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 130 gram eiwitten;
  • Ovenvaste schaal;
  • Vetvrije kom;
  • Bakplaat.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Poedersuiker Biologisch 125g
€ 3,39
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Tube Bordeaux Rood 30 gram
€ 2,89
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Tube Donker Groen 30 gram
€ 2,89
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Wilton Spuitmondje #199
€ 2,29
+
Wilton Spuitmondje #4B
€ 2,29
+
Wilton Spuitmondje #2A
€ 2,29
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
€ 1,98
+
BrandNewCake Confetti Sterren Wit 60gr.
€ 3,49
+
BrandNewCake Confetti Sterren Goud 7mm 60gr.
€ 3,99
+

Recept

Het maken van de meringue:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Doe de fijne kristalsuiker in de ovenvaste schaal.
  3. Zet de schaal 5 minuten in de oven.
    Tip! Laat de suiker niet smelten.
  4. Doe de eiwitten in een vetvrije kom.
  5. Mix de eiwitten met een mixer op de laagste stand.
  6. Verhoog het tempo elke 30 seconden.
  7. Wanneer je eenmaal de hoogste stand hebt bereikt, ga door totdat de eiwitten wit zijn en in pieken blijven staan.
  8. Haal de suiker uit de oven.
  9. Verlaag de temperatuur van de oven naar 90 graden Celsius.
  10. Doe de suiker geleidelijk aan bij de eiwitten in en laat de mixer op de hoogste stand draaien,
  11. Voeg de poedersuiker toe en mix alles nog ongeveer 5 minuten op de hoogste stand door elkaar heen.
    Tip! Neem wat meringue tussen je vingers. Voel je nog wat korreltjes?
  12. Mix het beslag dan nog even door.
    Verdeel de meringue over 3 kommen.

Het maken van de template van de krans:

  1. Pak een vel bakpapier.
  2. Maak een zo groot mogelijke een cirkel op het bakpapier.
    Tip! Je kunt hiervoor een passer gebruiken. Of trek de omtrek van een grote kom over.
  3. Maak in deze cirkel nog een tweede, kleinere cirkel.
    Tip! Zorg ervoor dat de krans ongeveer net zo breed wordt als die op de foto.

Het maken van de kerstkrans:

  1. Voeg aan een bakje meringue de groene kleurstof gel toe.
  2. Voeg aan een ander bakje de rode kleurstof gel toe.
    Let op! Voeg niet teveel kleurstof gel toe, dan wordt de meringue zacht.
  3. Laat het derde bakje ongekleurd.
  4. Bevestig de spuitmondjes aan de spuitzakken.
    Verdeel de meringue op de volgende manier over de spuitzakken:
    -Ongekleurd in spuitzak met spuitmondje 1M;
    -Ook ongekleurd in 1 van de spuitzakken met spuitmondje 22;
    -Groen in spuitzak met spuitmondje 2A;
    -Ook groen in 1 van de spuitzakken met spuitmondje 22;
    -Rood in spuitzak met spuitmondje 4B.
  5. Leg het bakpapier met de afbeelding op de bakplaat.
  6. Leg hier weer een vel bakpapier overheen.
    Tip! Dan weet je zeker dat de inkt of potlood waarmee je de template hebt gemaakt niet in de krans trekt.
  7. Vorm om en om met de verschillende spuitmondjes toefjes op de template van de kerstkrans.
  8. Vul eventuele gaatjes op met de spuitzakken met spuitmondje 22.
  9. Droog de kerstkrans in ongeveer 120 minuten in de oven op 90 graden Celsius.
  10. Zet de oven daarna uit en laat de krans nog minstens een half uur in de dichte oven staan.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Kerstkrans met ons!

Heb jij aan de hand van het Krans recept ook een lekkere Kerstkrans gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die dan is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany