• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Entremet recept

Entremet is een typisch Frans gerecht. In Frankrijk wordt het gerecht tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht geserveerd, als een soort 'rustmoment' tussen de gerechten door. Zo'n tussengerecht kan de smaakpapillen weer neutraliseren en je voorbereiden op het volgende gerecht. In Nederland eten we deze lekkernij vaak als nagerecht. Doordat het gebak uit verschillende lagen bestaat, ziet de taart er prachtig uit. Bovendien smaakt die ook nog eens verrukkelijk. Lees snel verder voor ons entremet recept en ga lekker aan de slag!

± 1 uur bereidingstijd ± 8 uur wachttijd 10 personen

Entremet is een typisch Frans gerecht. In Frankrijk wordt het gerecht tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht geserveerd, als een soort 'rustmoment' tussen de gerechten door. Zo'n tussengerecht kan de smaakpapillen weer neutraliseren en je voorbereiden op het volgende gerecht. In Nederland eten we deze lekkernij vaak als nagerecht. Doordat het gebak uit verschillende lagen bestaat, ziet de taart er prachtig uit. Bovendien smaakt die ook nog eens verrukkelijk. Lees snel verder voor ons entremet recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 1000 milliliter slagroom;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel Rood;
  • 200 gram Lemon curd;
  • 6 blaadjes gelatine;
  • Kitchen Craft Springvorm Rond Ø20 cm;
  • Brand New Cake Acetaatfolie rol 12 cm x 20 m;
  • Brand New Cake Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren, maat M;
  • 50 milliliter water;
  • 250 gram aardbeien;
  • Rood fruit;
  • 1 citroen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Rood 35gr
€ 3,29
+
Lemon Curd Biologisch 270g
€ 6,09
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Kitchen Craft Springvorm Rond Ø20 cm
€ 17,19
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 12 cm x 20 m
€ 9,29
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

Het bakken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten de Biscuit-mix, eieren en het water tot een luchtig beslag.
  3. Spray de taartpan in met de bakspray.
  4. Giet het beslag in de taartpan.
  5. Bak de biscuit in 25 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Het maken van de aardbeienmousse:

  1. Klop 500 milliliter slagroom lobbig.
  2. Laat 3 blaadjes gelatine in een kommetje met water weken.
  3. Pureer de aardbeien.
  4. Doe de gepureerde aardbeien in een pannetje en zet het pannetje op een middelhoog vuur.
  5. Knijp de blaadjes gelatine uit en doe ze ook in het pannetje.
  6. Roer het goedje door, totdat de blaadjes zijn gesmolten.
  7. Haal het pannetje van het vuur af en meng de aardbeienpuree door de lobbig geklopte slagroom heen.
  8. Meng eventueel een beetje kleurstof door de mousse heen.
  9. Zet acetaatfolie rondom de vorm.
  10. Giet de aardbeienmousse boven op de biscuit.
  11. Laat de mousse 3 á 4 uur opstijven in de koelkast.

Het maken van de lemon curd mousse:

  1. Klop de overige 500 milliliter slagroom lobbig.
  2. Laat 3 blaadjes gelatine in een kommetje met water weken.
  3. Knijp de blaadjes gelatine uit.
  4. Verwarm de lemon curd in een pannetje op een laag vuur.
  5. Meng de gelatine blaadjes door de lemon curd heen, totdat de blaadjes volledig zijn gesmolten.
  6. Spatel de lemon curd door de lobbig geklopte slagroom heen.
  7. Giet de lemon curd mousse op de aardbeien mousse.
  8. Laat de entremet 3 à 4 uur opstijven in de koeling.
  9. Garneer de taart met rood fruit en citroen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de entremet het beste bewaren?

Soms komt het qua planning beter uit om het dessert al van tevoren te maken. Je vindt het dan ook vast fijn om te lezen dat dat met deze dessert taart prima kan. Je kunt het dessert namelijk in een taartdoos of onder een taartstolp in de koelkast bewaren. Zodoende blijft het toetje 2 á 3 dagen goed.

Bekijk ook eens onze andere dessert recepten!

Is jouw favoriete onderdeel van een diner het dessert en vind je het leuk om zelf desserts te maken? Dan vind je het vast leuk om te lezen dat wij nog veel meer toetjes recepten op onze blog hebben staan. Je vindt er onder andere heerlijke ijs recepten, maar ook verrukkelijke recepten voor pavlova. Daarnaast vind je er ook nog een recept voor cheesecake in glaasjes en aardbeientiramisu. Deze recepten zijn echt eens het proberen waard. Bekijk al onze dessert recepten hier!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte entremet zien!

Heb jij zelf met dit recept een entremet gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe het dessert is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany